Polona Sepe izbrana za projekt Classic

22. marec 2006
North by Northwest je izobraževalni program, ki ob podpori programa MEDIA Evropske unije že od leta 1996 omogoča razvoj različnim ustvarjalnim profilom evropske avdiovizualne industrije.

Leta 2004 so začeli z novim izobraževalnim programom East of Eden (Vzhodno od raja), ki je posebej namenjen filmskim ustvarjalcem iz držav kandidatk EU. Ta program ponuja filmski ekipi scenarist/režiser/producent, ki želi pripovedovati lokalne zgodbe in se obenem ukvarjati z univerzalnimi temami, strokovno izobraževanje na področju razvoja celovečernih filmov.

V prvem letu sta bila v program med petimi projekti sprejeta kar dva slovenska projekta: Tea Hanne A.W.Slak in Inštalacija ljubezni Maje Weiss. Snemanje obeh projektov bo potekalo to poletje.

V letu 2005 se je v program Vzhodno od raja uvrstil projekt Pogreb scenarista in režiserja Aleša Nadaja in producenta Matjaža Javšnika.

V letu 2006 tega programa ne bo, kar pa za naše ustvarjalce ni ovira. North by Northwest ima še tri programe, eden izmed njih je Classic, ki je namenjen izobraževanju profesionalnih scenaristov celovečenih filmov in TV dram. Za ta program je bila izbrana scenaristka in režiserka Polona Sepe, s projektom Alkimija ljubezni. Projekt bo v letu 2006 razvijala na treh delavnicah, zaključek pa bo, kot vsako leto, v Berlinu.