Paloma negra izbran za Sources 2

13. marec 2006
Scenarij Paloma negra Miha Mazzinija se je uvrstil že na tretjo evropsko scenaristično delavnico: to je Sources 2 v Potsdamu, ki nudi intenzivne delavnice za razvijanje scenarijev profesionalnih scenaristov.

Leta 2004 je bil scenarij izbran za berlinski Pitchpoint, kjer se je uvrstil med deset izbranih projektov, izbran pa je bil med stotimi projekti iz več kot petindvajsetih držav. Potem se je leta 2005 uvrstil med 12 projektov v finale Balkanskega Fonda v Solunu in sedaj na Sources 2 delavnico v Potsdamu. Filmski sklad je projekt podprl leta 2004 na razpisu za razvoj scenarijev.

Scenarij Paloma Negra je postavljen v čas po drugi svetovni vojni, ko na eni strani ljudstvo, utrujeno in izmučeno od grozot vojne in tegob socializma, beži v čisto zabavo, po drugi strani pa oblastniki čutijo, da počasi prično izgubljati popolno oblast. Glavni junak je general, ki noče več sodelovati pri mučenju in preganjanju političnih nasprotnikov. Za kazen ga pošljejo v zakotno hribovsko vas, za vsak slučaj pa kot talca obdržijo njegovega sina.