Nov film Janeza Lapajneta

14. december 2005
V ponedeljek, 12. decembra 2006, se je v Ljubljani po 28-ih snemalnih dneh končalo snemanje neodvisnega celovečernega igranega filma v režiji Janeza Lapajneta in v produkciji Triglav filma iz Ljubljane.

V ponedeljek, 12. decembra 2005 se je v Ljubljani po 28-ih snemalnih dneh končalo snemanje neodvisnega celovečernega igranega filma v režiji Janeza Lapajneta in v produkciji Triglav filma iz Ljubljane. Gre za prvi slovenski film, ki je posnet v HD (high definition) tehniki. Direktor fotografije in snemalec je Matej Križnik.

V filmu nastopajo: Tjaša Železnik, Grega Zorc, Jernej Šugman, Sebastijan Cavazza, Boris Cavazza, Maša Derganc, Primož Ekart, Uroš Smolej, Mojca Funkl, Vito Taufer, Matija Vastl, Igor Dragar, Tim Dekleva in drugi. Producentka filma je Aiken Veronika Prosenc. Lapajne se bo poleg scenarija in režije v filmu, ki še nima naslova, podpisal tudi pod montažo in scenografijo.

Celovečerec bo predvidoma premierno predvajan na 9. festivalu slovenskega filma (FSF) v Portorožu v septembru 2006. Na 5. FSF je Lapajnetov prvenec Šelestenje leta 2002 pobral šest nagrad, vključno z vsemi tremi za najboljši film (grand prix, nagrada kritikov in nagrada občinstva).