Predmestje v Variety Critics´ Choice na KVIFF

23. maj 2005
Film Predmestje scenarista in režiserja Vinka Möderndorferja, ki je nastal v produkciji zavoda Forum Ljubljana, so filmski kritiki revije Variety uvrstili v izbor desetih najpomembnejših evropskih filmov, ki bodo predstavljeni v prestižni sekciji “Variety Critics’ Choice: Europe now” na mednarodnem filmskem festivalu “A” kategorije Karlovy Vary.

“Variety Critics’ Choice” je del širšega projekta “Ten to Watch” revije Variety. Filmski kritiki (katerih supervizor je gospod Derek Elley – senior film critic) so izbrali deset pomembnih filmov evropskih režiserjev, ki bodo predstavljeni v posebni sekciji Variety Critics’ Choice na festivalu Karlovy Vary.
Predmestje režiserja Vinka Möderndorferja je prvi slovenski film, ki se mu je uspelo uvrstiti v ta pomembni izbor. Variety je selekcijo objavil na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu.
Za Predmestje bo to že tretja uvrstitev filma na festival “A” kategorije in njegova 21. festivalska predstavitev, kjer je bil večinoma predvajan v glavnih tekmovalnih programih.
Letošnji 40. mednarodni filmski festival Karlovy Vary bo potekal od 1. do 9. julija.