Polona Juh dobila nagrado za najboljšo žensko vlogo

17. marec 2005
Včeraj se je s podelitvijo nagrad v Moskvi končal 10. filmski festival »Obrazi ljubezni«, ki je potekal med 8. in 17. marcem 2005. Igralka Polona Juh je za vlogo Duše v celovečernem filmu »Pod njenim oknom« režiserja Metoda Pevca prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Mednarodna festivalska žirija, ki ji je predsedovala znana angleška igralka Brenda Blethyn, je nagrado za najboljši film podelila iranskemu filmu »Prekrasno mesto« (»Beatiful City«) režiserja Asgharja Farhadija, nagrado za najboljšo moško vlogo pa je prejel igralec Stipe Erceg za svojo vlogo v nemškem filmu »Yugotrip« režiserke Nadye Derado.

Nagrado za najboljšo žensko vlogo je poleg Polone Juh prejela tudi švedska igralka Pernilla August za svojo vlogo v filmu »Daybreak« režiserja Bjorna Rungeja.

Na filmskem festivalu »Obrazi ljubezni« so bili sicer prikazani že številni slovenski filmi, leta 2000 pa je nagrado za najboljši film prejel celovečerni film »V leru« režiserja Janeza Burgerja, nagrado za najboljšo moško vlogo pa Jan Cvitkovič.

Več o filmu, nagrajenki Poloni Juh in ustvarjalcih filma na www.emotionfilm.si/pno