Film Predmestje prejel posebno nagrado žirije

21. februar 2005
Film Predmestje scenarista in režiserja Vinka Möderndorferja, ki je nastal v produkciji Forum Ljubljana, je na 22. filmskem festivalu v francoskem Annonayu dobil eno od dveh nagrad, ki jih podeljuje

To je že druga nagrada za film Predmestje na francoskih filmskih festivalih, saj je na 26. International Mediterranean Film Festivalu v Montpellierju prejel nagrado za najboljši film po izboru mladega občinstva.

Festival Intenational du Premier Film – Annonay, ki je letos potekal od 4. do 14. februarja, je bil ustanovljen leta 1984. Z leti je postal eden pomebnejših kulturnih dogodkov v Rhonsko – Alpski regiji. Od leta 1988 v tekmovalnem programu predstavljajo izkjučno filmske prvence iz različnih celin.

V letošnji glavni tekmovalni program, v katerem je bil predstavljen tudi slovenski film PREDMESTJE, je bilo uvrščenih še sedem filmov, in sicer: LA NUIT DE LA VÉRITÉ (Francija), BUENA VIDA DELIVERY (Argentina), MY JEALOUS BARBER (Norveška), BYE BYE TIGER (Nemčija/Francija), LITTORAL (Kanada), KONTROLL (Madžarska), HOW I KILLED A SAINT (Makedonija). Program festivala sestavljajo še celovečerni filmi v netekmovalnem programu, tekmovalni program kratkih filmov, hommage Serge-u Riaboukine-u, sekcija filmov za mlajše gledalce, idr.