Šelestenje v Montrealu!

20. avgust 2002
Celovečerni prvenec mladega slovenskega filmskega režiserja Janeza Lapajneta
Šelestenje bo svojo mednarodno premiero doživel med 22. avgustom in 2. septembrom na Festivalu svetovnega filma v Montrealu, Kanada. Film bo predstavljen v sekciji Svetovni kino: refleksije našega časa in bo tekmoval za nagrado Montreal, ki jo bodo podelili režiserju najboljšega prvenca.
Šelestenje nadaljuje uspešno predstavljanje slovenskih filmov na velikih svetovnih festivalih in je že naš peti film, ki se mu je v zadnjem letu uspelo uvrstiti na zemljevid pomembnejših festivalov.

Montrealska publika si bo lahko ogledala kar dva slovenska filma, saj bodo zavrteli tudi film Maje Weiss VARUH MEJE. Film bo prikazan v sekciji Kino jutrišnjega dne: novi trendi.

Festival v Montrealu je v zadnjih petih letih gostil v tekmovalnem programu naša dva kratka filma, in sicer Adrian Maje Weiss leta 1998 in Hop, Skip & Jump Srdjana Vuletiæa leta 2000. Prav tako so v že omenjenih sekcijah prikazali naše celovečerce: leta 1999 V leru Janeza Burgerja v sekciji Kino jutrišnjega dne: novi trendi in leta 2001 Sladke sanje Saša Podgorška v sekciji Svetovni kino: refleksije našega časa.