Izjave o 4. FSF

17. december 2001
O 4. festivalu slovenskega filma so rekli ...

  • Portoroški filmski festival je iz leta v leto boljši in zanimivejši.
    Irena Štaudohar, Mag, 4. 4. 2001
  • Zelo sem zadovoljna, ker se je letošnje leto izbor slovenskega filma še bolje predstavil kot lani in to je zelo pomembno.
    Anna Maria Piercavassi, direktorica festivala Alpe Adria v Trstu za TV Slovenija, Osmi dan, 5. 4. 2001
  • Prva stvar, ki me res preseneča, je število filmov, ki jih naredite v Sloveniji. Naredite dvakrat toliko filmov, kot bi človek pričakoval za tako majhno državo. To je pomemben znak razvijajoče se kinematografije, kulture in identitete. Slišala sem tudi, da se slovensko občinstvo vrača k domačemu filmu, kar je resnično znamenje vitalnosti.
    Kathy Miles, dopisnica revije Variety za Radio Slovenija 1, Gremo v kino, 6. 4. 2001
  • Krilatice, ki so še pred nekaj leti spremljale slovenski film, kino dvorane le z ducat gledalci, ogorčene kritike, ki so cefrale slovenske filme, so zgodovina. Podoba, ki jo v kino dvoranah kaže domača kinematografija, je zavidljiva. ... Na kratko, Portorož je utrdil dobro podobo domačega filma.
    Ingrid Kovač Brus, Radio Slovenija 1, 31. 3. 2001
  • Kar se tiče večinoma odličnih celovečernih filmov, prikazanih v tekmovalni konkurenci in na izredno dobro obiskanih projekcijah, je festival pokazal, da se vsaj ustvarjalsko ni bati za prihodnost slovenskega filma.
    Uroš Smasek, Večer, 2. 4. 2001
  • Portoroški festival je vse boljša odskočna deska, tako rekoč lansirna ploščad, zato je nujna postaja vsakega slovenskega filma.
    Marcel Štefančič, jr., Mladina, 26.3.2001
  • Tujcev je v Portorožu vedno več zato, ker postaja slovenski film prepoznaven tudi zunaj domačih meja. Udeležbe na številnih festivalih so naredile svoje, Portorož se je vpisal na natrpani mednarodni urnik filmskih festivalov.
    Živa Emeršič Mali, direktorica festivala za Delo, 28. 3. 2001