Dnevi slovenskega filma v Pulju od 18. do 21. maja

16. maj 2017
Restavrirana Dolina miru režiserja Franceta Štiglica na odprtju Dnevov slovenskega filma v Pulju

Na letošnjih Dnevih slovenskega filma v Pulju si bodo obiskovalci v Kinu Vali, ki je osrednji mestni kino, lahko ogledali nabor slovenske filmske produkcije. Na odprtju bo na ogled restavrirana verzija Doline miru režiserja Franceta Štiglica, ki se je bo udeležil tudi Gorazd Žmavc, minister iz Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu. Legendarni film Dolina miru je pod okriljem Slovenskega filmskega centra na BluRayu izšel letos aprila in sodi v zbirko, ki smo jo poimenovali SI-FI Klasika.

V nadaljevanju Dnevov slovenskega filma v Pulju si bodo obiskovalci lahko ogledali Šiška Deluxe, režiserja Jana Cvitkoviča, Nočno življenje, režiserja Damjana Kozoleta in Nika, režiserja Slobodana Maksimoviča. Dnevov slovenskega filma se bodo udeležili tudi filmski gostje, in sicer igralec Marko Miladinović iz Šiška Deluxe, režiser filma Nika, Slobodan Maksimović, in ena od treh scenaristov Nočnega življenja, Urša Menart.

Projekt se pripravlja v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, Slovenskim kulturnim društvom Istra, ter puljskim filmskim festivalom.



Povezane novice