Tomaž Gorkič

Do sedaj je posnel nekaj žanrskih kratkih filmov (Veriga mesa, Med mano, tabo in Bogom, Sekvenca smrti …), ki so poželi precej pozornosti in nagrad na različnih filmskih festivalih tako doma kot v tujini. Film Idila je njegov celovečerni prvenec, ki je obenem tudi neke vrste prvenec filmskega žanra, definiranega kot grozljivka, v slovenski kinematografiji.

Filmografija

Dramaturg
Veriga mesa (2010) igrani
Montažer
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Veriga mesa (2010) igrani
Režiser
Idila (2014) igrani
Veriga mesa (2010) igrani
Scenarist
Idila (2014) igrani
Veriga mesa (2010) igrani