Boris Dolenc

reference:BORIS DOLENC Osebni podatkiIme in priimek: Boris DolencDatum in kraj rojstva: 5.3.1982, KranjNaslov stalnega bivališča: Demšarjeva cesta 10, 4220 Škofja Loka, SlovenijaTelefon: 041 208 092Elektronski naslov: boris@invida.tvDržavljanstvo: slovensko Izobraževanje, usposabljanje in zaposlitev2009Ustanovitelj organizacije EyeCube, ki združuje ustvarjalce iz avdio-vizualnega področjaOd 2008 daljeZaposlen v podjetju Invida d. o. o. kot partner in kreativni direktor2004Soustanovitelj filmske in video produkcije Invida d. o. o.2001AGRFT, Ljubljana - študent smeri filmska in televizijska režija1997 - 2001Gimnazija Škofja Loka - gimnazijski maturant1989 - 1997Osnovna šola Peter Kavčič, Škofja Loka Pregled del2009Perfo, Invida / Liffe promo: nov promocijski film za festival Liffe◦ koscenarist◦ režiser2009*Forum Ljubljana, Invida / Stripburger v gibanju: animirani film, sofinanciran s straniMinistrstva za kulturo RS◦ koscenarist◦ režiser2009*Invida / B cartoon: animirana serija - 2. sezona◦ scenarist◦ režiser◦ igralec2006-2009Forum Ljubljana, Qollective, Invida, VPK, 100 / Palčica: kraki 3D animirani film◦ koscenarist◦ režiser2008Invida / Gosenica Tinka: animirana serija za naročnika P2008AGRFT, Invida / Embrio: diplomski kratki igrani film◦ koscenarist◦ režiser2008Invida / B cartoon: animirana serija - 1. sezona◦ koscenarist◦ režiser2007Invida / Film o Oskarju in Vandi: dokumentarni film, sofinanciran s strani Ministrstvaza kulturo RS◦ producent2006Invida / B Show: humoristična oddaja◦ koscenarist◦ režiser2005Invida / Zgoraj brez: humoristična oddaja◦ kosceanarist◦ režiser2005Happy: kratki 3D animirani film◦ režiser2005Forum Ljubljana / Predmestje: celovečerni igrani film◦ 1. asistent režije2005AGRFT / Naše sardine: TV drama◦ scenarist◦ režiser2004AGRFT / Uspavanka: kratki igrani film◦ scenarist◦ režiser2004AGRFT / Razredni upornik: TV drama◦ scenarist◦ režiser2003AGRFT / Bolje kot orgazem: dokumentarni film◦ scenarist◦ režiser2001Zadnja ura: igrani film◦ scenarist◦ režiserRežija številnih oglasov, glasbenih videospotov, tv napovednikov. Nagrade in festivali2010• Berlinale Talent Campus 20102009• Palčica: Festival sovenskega filma - Vesna za najboljši animirani film• Embrio: Sehsuchte - tekmovalni program• Embrio: I've seen films festival - tekmovalni program• Embrio: Internazionale del cinema d'arte - tekmovalni program• Embrio: Festival Court Métrange - tekmovalni program2008• Embrio: Zlatolaske - Zlatolaska za najboljši film v celoti Opomba*Projekti, ki so označeni z (*) so projekti, ki še niso dokončani in še niso bili javnopredvajani.

Filmografija

Montažer
Wanted (2012) animirani
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film
Stripburger v gibanju (2010) neznan
Smehljaji (2010) neznan
Palčica (2009) kratki animirani film
Embrio (2007) kratki igrani film
Režiser
Cipercoper (2014) animirani
Maček Muri (2013) animirani
Wanted (2012) animirani
Stripburger v gibanju (2010) neznan
Smehljaji (2010) neznan
Palčica (2009) kratki animirani film
Embrio (2007) kratki igrani film
Uspavanka (2004) študijski igrani film
Scenarist
Maček Muri - Kosilo (2018) kratki animirani film
Maček Muri – Sprehod (2016) kratki animirani film
Cipercoper (2014) animirani
Maček Muri (2013) animirani
Wanted (2012) animirani
Stripburger v gibanju (2010) neznan
Palčica (2009) kratki animirani film
Embrio (2007) kratki igrani film
Uspavanka (2004) študijski igrani film