Peter Bizjak

Peter Bizjak je duša, ki se je leta 1987 iz trupla planinskega orla reinkarnirala v tolstega  dojenčka. Dojenček je zrasel v močnega fanta, ki je vse svoje probleme uspešno reševal s  pestmi. Potem pa so prišla devetdeseta in z njimi usodni dan, ko je bil Peter priča smrti  najboljšega prijatelja. Ugotovil je, da so ljudje preveč  dragoceni, da bi jih še naprej  pretepal. Iz prijateljevih mrzlih rok je vzel kamero in začel snemati filmčke. Eden od njih je  Bititsch (2009), ki ga je revija Ekran v dolgem zaporedju tiskarskih škratov proglasila za  “nekaj najbolj posrečenega, izvirnega in duhovitega, kar je pri nas nastalo v zadnjih letih”  ter za “najbolj nagrajevan domači kratki film zadnjih nekaj let”. Peter Bizjak živi naprej, vendar bo tudi on umrl.

Filmografija

Montažer
Finished Movie (2011) neznan
Nastopajoči
Schupakface: Genesis (2014) igrani
Mi smo Hollywood (2013) eksperimentalni
Balada (2010) igrani
Oblikovalec zvoka
Finished Movie (2011) neznan
Producent
Finished Movie (2011) neznan
Produkcijska hiša
Bititsch (2010) igrani
Režiser
Anja Ganja (2017) študijski igrani
Mladi Menendes (2014) študijski dokumentarni
Finished Movie (2011) neznan
Bititsch (2010) igrani
Scenograf
Finished Movie (2011) neznan
Scenarist
Anja Ganja (2017) študijski igrani
Mladi Menendes (2014) študijski dokumentarni
Finished Movie (2011) neznan
Bititsch (2010) igrani
Snemalec
Finished Movie (2011) neznan
Bititsch (2010) igrani