Milena Olip

Rojena leta 1982 v Celovcu. Je pripadnica slovenske manjšine na Koroškem. Leta 2000 je maturirala na slovenski gimnaziji v Celovcu in študij nadaljevala na pedagoški akademiji v Celovcu. Po uspešnem sodelovanju na avstrijskem filmskem festivalu Diagonale leta 2003 se je odločila za študij filmske režije na Ljubljanski AGRFT. Posnela je več kratkih filmov in TV-dramo. Film Libero je bil prikazan v tekmovalni sekciji treh mednarodnih festivalov.

Filmografija

Avtor glasbe
Sine Legibus po poteh 1976 (2018) celovečerni dokumentarni film
Montažer
Riba, kaktus in bencin - tri koroške zgodbe (2011) igrani
Režiser
Sine Legibus po poteh 1976 (2018) celovečerni dokumentarni film
Riba, kaktus in bencin - tri koroške zgodbe (2011) igrani
Roki na steni (2008) kratki igrani film
Srce je žalostno (2007) kratki igrani film
Libero (2006) študijski dokumentarni film
Scenarist
Sine Legibus po poteh 1976 (2018) celovečerni dokumentarni film
Riba, kaktus in bencin - tri koroške zgodbe (2011) igrani
Roki na steni (2008) kratki igrani film
Srce je žalostno (2007) kratki igrani film
Libero (2006) študijski dokumentarni film