Primož Kastelic

Producent, direktor fotografije in montažer. Rodil se je leta 1973 v Novem mestu. V sredini devetdesetih je ustanovil neodvisno produkcijsko podjetje Studio Vrtinec. Kot producent in filmski ustvarjalec je sodeloval pri mnogih TV oddajah (Zoom, Trend, Osmi dan, Nedeljsko popoldne, Atlantis, 24ur …), dokumentarnih in igranih celovečernih filmih. Gusti je njegov režijski prvenec.

Filmografija

Animator
Vivat Kozina (2007) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Direktor fotografije
Pot v gaj / Opre roma 3 (2011) igrano dokumentarni
Bogdan Borčić (2009) srednjemetražni dokumentarni TV film
Veter se požvižga (2008) celovečerni igrani film
Vivat Kozina (2007) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Trdinov ravs (2005) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Aven čhavora (2005) celovečerni dokumentarni film
Gusti (2004) kratki dokumentarno-igrani film
Kalvarija Hrastovec (1998) kratki dokumentarni TV film
Montažer
Gusti (2004) kratki dokumentarno-igrani film
Producent
Bogdan Borčić (2009) srednjemetražni dokumentarni TV film
Veter se požvižga (2008) celovečerni igrani film
Trdinov ravs (2005) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Gusti (2004) kratki dokumentarno-igrani film
Režiser
Gusti (2004) kratki dokumentarno-igrani film
Snemalec
Pot v gaj / Opre roma 3 (2011) igrano dokumentarni
Vivat Kozina (2007) celovečerni igrano-dokumentarni TV film