Vojko Anzeljc

  Vojko Anzeljc, rojen v Ljubljani, se s filmsko in TV režijo se ukvarja že 20 let.Je režiser celovečernega igranega  filma Zadnja večerja (2000), ki je dosegel v Sloveniji 65.000 gledalcev, v tujini je bil prikazan na veliko mednarodnih festivalih in prejel tudi nagrade. V Wisebadnu tudi za režijo. Dokumentarne izkušne je Vojko nabiral na TV oddaji Odklop, ki je prejela dve leti zapored (1997 in 1998) Viktorja za najboljšo oddajo leta. Režiral je 6 TV serij: TV Dober dan(2000 – 2002), Trafika(2002), Čokoladne Sanje(2003), Mi se mamo radi (2005), Začnimo znova (2006 – 2007), Swingerji (2008). Režiral je tudi kratki film Faktor sreče (2004). V vseh projektih je sodeloval tudi kot scenarist ali koscenarist. FILMOGRAFIJA TV docu-drama serije:   Odklop (SWITCH OFF) 1997-2000 TV serije:                       TV Dober dan (TV GOOD DAY) 2000-2002                                       Trafika (NEWSPAPER SHOP) 2002 Cokoladne sanje (CHOCOLATE DREAMS) 2003                                        Mi se mamo radi (WE LOVE EACH OTHER) 2005                                        Začnimo znova (LET´S START AGAIN) 2006-2007 Svingerji (SWINGERS) 2008 Kratki film:                      Faktor sreče (LUCK STRIKES) 2004 Celovečerni film:            Zadnja večerja (THE LAST SUPPER) 2000                                        Gola resnica (THE NAKED TRUTH) 2007   LISTA FESTIVALOV IN NAGRAD -      4. Festival ofSlovenian Film, Portorož, Slovenia, 28.-31.3.2001                   IN COMPETITION -          International Film festival in Sochi, Sochi, Russia, 3.-14.6.2001 SPECIAL JURY DIPLOMA -            48. Pula film festival, Pula, Croatia, 22.-30.6.2001                  PROGRAM  NEW EUROPE  -        25. open air film festival Weiterstadt, Germany, 16.-20.8.2001  -       Love is folly, Varna, Bulgaria, 31.8.-6.9.2001 BEST ACTOR AWARD– MatjazJavsnik (bythejuryofinternational film festival) BULGARIAN FILMCRITICS' AWARDforThe Last Supper -            25. CairoInternational Film Festival, Cairo, Egypt, 9.-20.10.2001 section: EXPERIMENTAL FILMS AND NEW CENTURY OF THE gCINEMA -            25th SaoPauloInternational Film Festival, Brazil, 19.10.-1.11.2001 IN COMPETITION byaudienceawardsfor BEST FOREIGN LANGUAGE FEATURE -            15. Filmfest Braunschweig, Germany , 6.-11.11.2001 IN COMPETITION forthe »HEINRICH« AudienceAwardforthe most popularfirst European film -          Ajijic Festival Internacional de Cine, Mexico, 7.-11.11.2001 -          4th International Film Festival – Mumbai,India, 22.-28.11.2001                 WORLD CINEMA SECTION -       12. Cinequest San Jose Film Festival, California, USA, 21.2.-3.3.2002 section: EMERGING MAVERICK / NEW VISION  -       R.I.F.F., Rome, Italy, 26.-28.2.2002 THE JURY AWARDED HONORABLE MENTIONS -        DC Independent FF, Washington, USA, 28.2.-7.3.2002 -            DCIFF 2002 GRAND JURY AWARD IN WORLD CINEMA -        Durango Film Festival, Durango, CO, USA, 1.-10.3.2002 BEST NARRATIVE FEATURE FILM – COMEDY AWARD -       8th annualCucalorus Film Festival, Wilmington, NC, USA, 20.-24.3 2002 -      35th WorlfFest-Houston, USA, 5.-14.4.2002 GOLD REMI AWARD in the COMEDY FEATURE CATEGORY -          goEast – Festival of Central andEasternEuropean Film, Germany, 10.-17.4.2002 -          pricefor BEST DIRECTING receivedVojko Anzeljc for film The Last Supper -          3rd Annual  Bare BonesInternational Film Festival, Oklahoma, USA, 17.-21.4.2002 pricefor BEST FOREIGN FILM byaudiencechoice pricefor FOREIGN LANGUAGE FEATURE byspecialjuryselection -          AthensInternational Film Festival, Ohio,USA, 26.4.-2.5.2002 -          Tribeca Film estival, New York, USA, 8.-12.5.2002 FILM IN COMPETITION – narrative -          TransilvaniaInternational Film Festival,Bucharest, Romania, 3.-9.6.2002 FILM IN COMPETITION -           18. FestroiaInternational Film Festival, Setubal, Portugal, 31.5.-9.6.2002 -          International Film Festival Palic, Subotica, Yugoslavia, 19.-26.7. 2002 -          SuchitraInternationla Film Festival, Karnataka, India, 2.-8.8. 2002 -          SemarangInternational Film Festival, Java, Indonesia, 10.-20.9. 2002 -          AthensInternational Film Festival,Athens, Greece, 12.-19.9.2002 -          Melbourne Independent Film festival, Melbourne, Florida, 13.-14.9.2002 -      AlexandriaInternational Film Festival, Cairo, Egypt, 18.-24. 9.2002 -          Calgary International Film Festival, Calgary, Canada, 1.-6.10. 2002 -      18th WarshawInternational Film Festival, Warshaw, Poland, 3.- 4.10.2002

Filmografija

/
Sfinga (2011) igrano dokumentarni
Animator
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Dramaturg
Sfinga (2011) igrano dokumentarni
Montažer
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Producent
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Zadnja večerja (2001) celovečerni igrani film
Režiser
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Trafika (2003) TV nanizanka
Zadnja večerja (2001) celovečerni igrani film
TV Dober dan (2000) TV nanizanka
Scenograf
Sfinga (2011) igrano dokumentarni
Scenarist
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Trafika (2003) TV nanizanka
Zadnja večerja (2001) celovečerni igrani film