Vitomil Zupan

Rojen v Ljubljani. Umrl v Ljubljani.

Filmografija

Avtor literarne predloge
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Strup (1961) TV igra
Avtor priredbe scenarija
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Scenarist
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Vest in pločevina (1974) TV nanizanka
Ulica treh rodov (1974) TV igra
Atentator in kralj (1973) TV igra
Korito ponikalnice (1972) TV igra
Maškarada (1971) celovečerni igrani film
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Sarabanda za obešence (1968) TV igra
Sjenka slave (1962) celovečerni igrani film
Strup (1961) TV igra
Sreća dolazi u 9 (1961) celovečerni igrani film
V pričakovanju jutra (1961) TV igra
Nočna pustolovščina (1960) kratki reklamni film
Pet minuta raja (1959) celovečerni igrani film