Aleksandar Petković

Filmografija

Direktor fotografije
Dezerter (1992) celovečerni igrani film
Balkan ekspres 2 (1989) celovečerni igrani film
Una (1984) celovečerni igrani film
Zadah tela (1983) celovečerni igrani film
Sablazan (1982) celovečerni igrani film
Berlin Kaputt (1981) celovečerni igrani film
Poseban tretman (1980) celovečerni igrani film
Svetozar Marković (1980) celovečerni igrani film
Dobro došao druže Tito u svoju staru fabriku (1979) kratki dokumentarni film
Čuvar plaže u zimskom periodu (1976) celovečerni igrani film
Crvena zemlja (1975) celovečerni igrani film
Pukovnikovica (1972) celovečerni igrani film
Zvezde su oči ratnika (1972) celovečerni igrani film
Putovanje na mjesto nesreće (1971) celovečerni igrani film
Onkraj (1970) celovečerni igrani film
Prirodna granica (1970) celovečerni igrani film
Pohod (1968) celovečerni igrani film
Delije (1968) celovečerni igrani film
Praznik (1967) celovečerni igrani film
Pošalji čoveka u pola dva (1967) celovečerni igrani film
Povratak (1966) celovečerni igrani film
Čovjek nije tica (1965) celovečerni igrani film
Ko puca otvoriće mu se (1965) celovečerni igrani film
Sovražnik (1965) celovečerni igrani film
Bela misterija (1963) kratki igrani reklamni film
Pahuljica (1963) kratki igrani reklamni film
Kapi, vode, ratnici (Žive vode - Mali Skver - Kapi) (1962) celovečerni igrani omnibus
Lavirint (1961) kratki igrani amaterski film
Režiser
Divlji vetar (1986) celovečerni igrani film
Hajduk (1980) celovečerni igrani film
Scenarist
Praznik (1967) celovečerni igrani film