Miha Mazzini

Rojen 3. 6. 1961 na Jesenicah.Pisatelj, avtor 12 objavljenih knjig (v 8 jezikih), in računalniški strokovnjak, avtor 8 priročnikov. Dobitnik številnih nagrad.Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser petih kratkih filmov.Predava pisanje filmskih scenarijev - med drugim na scenaristični šoli Pokaži jezik (1999 - 2005), gostujoč predavatelj zagrebški Akademiji Dramske Umjetnosti (2001), scenaristični delavnici Palunko (2004 - 2005) in Northwest Film Forum, Seattle, ZDA (2004).Končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija.Redni član Evropske filmske akademije.

Filmografija

Avtor literarne predloge
Good rockin' tonight (1992) študijski igrani film
Operacija Cartier (1991) celovečerni igrani TV film
Režiser
Izbrisana (2018) celovečerni igrani film
Obisk (2010) kratki igrani film
Zelo preprosta zgodba (2008) kratki igrani film
Sirota s čudežnim glasom (2003) kratki igrani film
Svobodna si. Odloči se. (2000) kratki igrani film
Scenarist
Izbrisana (2018) celovečerni igrani film
Božična večerja (2011) igrani
Obisk (2010) kratki igrani film
Zelo preprosta zgodba (2008) kratki igrani film
Sirota s čudežnim glasom (2003) kratki igrani film
Sladke sanje (2001) celovečerni igrani film
Svobodna si. Odloči se. (2000) kratki igrani film
Operacija Cartier (1991) celovečerni igrani TV film