France Kosmač

Filmografija

Avtor besedila pesmi
Dobro morje (1958) celovečerni igrani film
Avtor priredbe scenarija
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Montažer
V Jakopičevih vrtovih (1970) kratki dokumentarni film o umetnosti
Bitka za ravnotežje (1969) kratki dokumentarni film
Po Sloveniji (1963) kratki dokumentarni propagandni film
10' pred dvanajsto (1961) kratki igrani satirični film
III. mednarodna grafična razstava (1959) kratki dokumentarni film o umetnosti
Za zdravje državljanov (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Feljton o Železarni Štore (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Če bi Krka spregovorila (1952) kratki dokumentarni film
Prvi maj 1952 (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Cankarjeva založba v čast 400-letnice slovenske knjige (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Trubar med nami (1951) kratki dokumentarni film
Spominska razstava Osvobodilne fronte (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Po sedmih letih (1950) kratki dokumentarni
Nastopajoči
Jara gospoda (1953) celovečerni igrani film
Režiser
Modri kanarček (1972) kratki igrani film
Ptujska dežela (1971) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
V Jakopičevih vrtovih (1970) kratki dokumentarni film o umetnosti
Med belim in rumenim (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Klio v Ptuju (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Bitka za ravnotežje (1969) kratki dokumentarni film
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Zima, zima bela (1965) kratki dokumentarni propagandni film
Srečanja PEN Bled 1965 (1965) kratki dokumentarni reportažni film
Dvakrat prva (1965) kratki dokumentarni film
Lucija (1965) celovečerni igrani film
Kratovsko zlato (1964) kratki dokumentarni reportažni film
Po Sloveniji (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Barve v prosekturi (1963) kratki dokumentarni film o umetnosti
Oblaček in oblaki (1962) kratki dokumentarni propagandni film
Mali omnibus (1962) kratki igrani satirični film
Mura skozi uho šivanke (1962) kratki igrani reklamni film
Ti loviš (1961) celovečerni igrani film
10' pred dvanajsto (1961) kratki igrani satirični film
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
Kaj me briga, saj ni moje (1959) kratki igrani satirični film
III. mednarodna grafična razstava (1959) kratki dokumentarni film o umetnosti
Tovariš telefon (1958) kratki igrani satirični film
Mrtvaški ples (1957) kratki dokumentarni film o umetnosti
Grafika človeku (1957) kratki dokumentarni film o umetnosti
Za zdravje državljanov (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Posebna vožnja - Od Turjaka do Kolpe (1956) kratki dokumentarni film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Feljton o Železarni Štore (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Če bi Krka spregovorila (1952) kratki dokumentarni film
Prvi maj 1952 (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Cankarjeva založba v čast 400-letnice slovenske knjige (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Trubar med nami (1951) kratki dokumentarni film
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Spominska razstava Osvobodilne fronte (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Zakaj ni toka? (1950) kratki igrani satirični film
Po sedmih letih (1950) kratki dokumentarni
France Prešern, 1849-1949 (1949) kratki dokumentarni film
Jesen med trtami (1949) kratki dokumentarni film
O gradnjah LRS v letu 1947 v borbi za plan (1948) kratki dokumentarni propagandni film
S Titovimi brigadirji (1948) kratki dokumentarni film
Zmagali so najboljši (1947) kratki dokumentarni film
Scenarist
Modri kanarček (1972) kratki igrani film
V Jakopičevih vrtovih (1970) kratki dokumentarni film o umetnosti
Klio v Ptuju (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Med belim in rumenim (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Bitka za ravnotežje (1969) kratki dokumentarni film
Kje je bil rojen Jacobus Gallus (1967) kratki dokumentarni film
Lucija (1965) celovečerni igrani film
Dvakrat prva (1965) kratki dokumentarni film
Zima, zima bela (1965) kratki dokumentarni propagandni film
Kratovsko zlato (1964) kratki dokumentarni reportažni film
Po Sloveniji (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Barve v prosekturi (1963) kratki dokumentarni film o umetnosti
Oblaček in oblaki (1962) kratki dokumentarni propagandni film
10' pred dvanajsto (1961) kratki igrani satirični film
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
Tovariš telefon (1958) kratki igrani satirični film
Za zdravje državljanov (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Posebna vožnja - Od Turjaka do Kolpe (1956) kratki dokumentarni film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Na svidenje na Ostrožnem (1954) kratki dokumentarni film
Feljton o Železarni Štore (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Če bi Krka spregovorila (1952) kratki dokumentarni film
Prvi maj 1952 (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Cankarjeva založba v čast 400-letnice slovenske knjige (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Trubar med nami (1951) kratki dokumentarni film
Koraki v svobodo (1951) kratki dokumentarni propagandni film
Spominska razstava Osvobodilne fronte (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Po sedmih letih (1950) kratki dokumentarni
Zakaj ni toka? (1950) kratki igrani satirični film
France Prešern, 1849-1949 (1949) kratki dokumentarni film
Partizani in tisk (1949) kratki dokumentarni film
Jesen med trtami (1949) kratki dokumentarni film
S Titovimi brigadirji (1948) kratki dokumentarni film
O gradnjah LRS v letu 1947 v borbi za plan (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Zmagali so najboljši (1947) kratki dokumentarni film