Danilo Benedičič

Rojen v Pristavi pri Tržiču. Član SNG Drama (1957-1997).

Filmografija

Nastopajoči
Peter in Petra (1996) kratki igrani film
Radio.doc (1995) celovečerni igrani TV film
Kdo bo koga (1993) TV nadaljevanka
Ječarji (1990) celovečerni igrani film
Decembrski dež (1990) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Kavarna Astoria (1989) celovečerni igrani film
Veter (1988) kratki igrani TV film
Bronasti vijak (1988) TV nadaljevanka
Odpadnik (1988) celovečerni igrani film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) celovečerni igrani film
Zločinci (1987) TV igra
Čas brez pravljic (1986) celovečerni igrani film
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Veselo gostivanje (1984) celovečerni igrani film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Razseljena oseba (1982) celovečerni igrani film
Gorenjski slavček (1981) operni TV film
Prestop (1980) celovečerni igrani film
Ščuke pa ni, ščuke pa ne (1980) TV nadaljevanka
Botre (1976) TV igra
Lažnivka (1965) celovečerni igrani film
Tistega lepega dne (1962) celovečerni igrani film