Jasna Hribernik

1959 Rojena v Mariboru, Slovenija 1977-82 Študij režije na AGRFT v Ljubljani 1980-85 Dela kot asistent režije v številnih celovečernih filmih in mednarodnih koprodukcijah 1988-97 Režija okoli 40 spotov in klipov o umetnosti in umetnikih 1982 Članica Društva slovenskih filmskih delavcev 1995 Članica Društva slovenskih likovnih umetnikov 2001-2002 Študij na Discovery Campus Master school (enoletni študij, poteka v različnih Evropskih mestih, in je namenjen avtorjem in producentom dokumentarnih filmov, ki ustrezajo selekciji mednarodne komisije -(1 5 študentov v izboru) mentorici: Betina Hatami Discovery Europe, dr. Kristine Hollstein ZDF Enterprises Živi in dela kot samostojna režiserka v Ljubljani in v tujini. Dokumentarni filmi 1985 45 km morja (25 min., 16mm) 1987 Ribiči - dan in noč (25 min., 16mm) Jutri (20 min., 16mm) 1988 Sijaj v temi (45 min., 16mm) Ljubljanski krog (45 min., 16mm) 1989 Čas je zdaj (45 min., 16mm) 1990 Drugačne zvezde (Dokumentarna nanizanka, 6 x 30 min., Beta sp) 1991 Černobilski zvonovi ( 43 min., Beta sp)Nikoli mi ne glej v oči (35 min., Beta spDan umira rano (32 min., Beta sp)Fenomen človeka (27 min., Beta sp)Kamera in korežija s P. Zobcem v 4 dokumentarnih filmih o Ukrajini 1999 Hiša nasprotij (32 min) 2000 Pozejdon v kopalni kadi (50 min)Ko nam je žoga padla na glavo- Povej naprej: Milko Djurovski (43 min)Vstopi na L (50 min) (režija, kamera) 2001 Piši mi Medana, Piši mi Ijubezen (50 min) 2002 Žena z otoka (50 min) 2003 Vroče v mestu - Dokumentarni film (50 min) (režija, kamera, montaža) 2004 Zadnji čoln - Dokumentarni film o Cerkniškem jezeru 2005 Koncert za mobilne telefone in orkester (50 min)2005 Ta in ta in tisti drugi - portret pisatelja Cirila Kosmača (60 min) dokumentarni film 2005 Mit o slovenskem vojaku / Gora svetega Gabrijela (60 min) Dokumentarni film 2006 Skrivnostne vodne poti (50 min) Alpski botanični vrt Juliana v Trenti (25 min) (režija in montaža) 2007 BOD EDEN-SOIS UN - Jean Vodain - portret francosko slovenskega pesnika "Medanaje v atmosferi + 10" (50 min) - omnibus v 3 režiserjev (z. D. Moravcem in M. Srebotnjakom) 2008 Svet ni vedel, da je pristal v pesmi (53 min) - portret fotografa STOJANA KERBLERJA Umetniški filmi in videi 1985 Presej poželenje (30 min., 16mm) 1992 Pentada (20min., Beta sp) Stopnišče (16 min., Beta sp) 1995 Baliabende (22 min., Beta sp) 1996 Lok telesa (17 min., Beta sp) 2003 Pokrajina misli - avtorski video film, kot del operne predstavev režiji Ann Adamovič (Opera v Ljubljani) 2003 Black event (z Z. Lenardičem), (55 min) (korežija in montaža) 2004 Vrnitev (1min) video v okviru Postaje Topolove kamera, montaža in korežija z Z. Lenardičem 2005 NewMoscow York /z Z. Lenardicem/ (korežija , kamera in montaža) 2006 Več dimenzij kot se zdi - (24. min) - video Pojoči kamenčki - glasbeni video (25 min) 2008 LABIRINT - Kraško podzemlje (15 min) - kratek igreani film o podvodnih jamskih potapljačih 2009 Sokratova smrt ( korežija z Zmagom lenardičem) omnibus 25 svetovnih režiserjev, koordinacija Nataša Prosenc Kanalya pict. Los Angeles 2009 Meglica z jezera glasbeni video in video elementi za koncert Ljobe Jenče 2010 Nočemo belega kruha, dok. film o američanih vojakih v Posočju, v letih 1945 - 1947 Kamera, montaža v umetniških projektih 2006 /Fireworks/ Network /Suicide - Sodelovanje pri videih za razstavo Zmaga Lenardiča 2007 /Fast forward,Waiting for changes/ Sodelovanje pri videih za razstavo Zmaga Lenardiča LIQUID SPACE II 2008 Beetween the stripes Sodelovanje pri videu za razstavo v savinovi galeriji v Žalcu Sodelovanje pri gledaliških predstavah 2005 Embarked video inserti (režija Neda R. Bric), 2009 Eda - zgodba bratov Rusjan filmski del predstave (režija Neda R. Bric) 2010 Območje udobja (Urbanobalet) vizualna podoba, SNG Opera in balet Ljubljana (koreografija Kjara Starič) Video instalacije 1992 Stopnišče , Ljubljana, Galerija ŠKUC 1993 Stopnišče, Rijeka, Moderna galerija, Biennale mladih,Stopnišče, Dessau, Konsumgebeude von Gropius, Ostranenie 1995 Ballabende, Topolò, "Stazione di Topolò - Postaja Topolove", (J. Hribenik / Lenárdič) 1996 Recyding Opera, Copenhagen, "Container 96 - Art Across Oceans", (J. Hribernik / Z. Lenárdič ) 1997 Riba Faronika - Modra roka (g. Rihard Jakopič, Ljubljana)Elsa und Lohengrin, Ljubljana, Informacijski center Zavoda za spomeniško varstvo, (J. Hribemik/Z. Lenárdič) Elsa in Lohengrin (z Z.Lenardič), Pekarna Maribor 1998 Izpolni mi željo (z Z.Lenardič), Biella, Italia 2000 Delaj lokalno, Misli lokalno, Prodaj globalno (z Z.Lenardič) - American dream, Umetnostna galerija Maribor 2001 Triptih - video instalacija kot del razstave Vojtha Ravnikarja -Arhitekturni bienalle v Benetkah galerija A+AGrand me my wish (z Z.Lenardič) Umetnostna galerija Celje 2002 Delaj lokalno, Misli lokalno, Prodaj globalno (zZ.Lenardič) San Diego California 2004 Vroče v mestu - na razstavi UNITED-ZDRUŽENI v Razstavnem salonu Rotovž v Mariboru 2004 Ballabende - predstavitev slovenske umetnosti v Vidmu (Udine),projekt Dotik 2005 NewMoscow York - na razstavi 7 grehov v Moderni galeriji v Ljubljani Delaj lokalno, Misli lokalno, Prodaj globalno (z Z. Lenardičem) - Razstava „Živeti"/ Koroška galerija Likovnih Umetnosti Slovenj Gradec 2007/2008 Razkrito - glasbeno vizualni dogodek za dva klavirja in video, v sodelovanju z Milkom Lazarjem in Bojanom Goriškom, Stara elektrarna Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana 2008 Grant me my wish ( z Zmagom Lenardičem) Galerija Alcatraz Ljubljana 2009 Lifestream - razstava Poletje Umetnostna galerija Maribor Filmski in Video festivali , razstave- izbor 1985 Torino, Festival športnega filma,45 km morja, Nagrada za režijo 1986 Planica, JRTV Festival, Ribiči - Dan in noč, Prva nagrada za montažo in režijo 1992 Glasgow, New Visions, Černobilski zvonovi, Nikoli me ne glej v oči Helsinki, Muu Media 92 Festival, Černobilski zvonovi / Nikoli me ne glej v oči Gorizia, Film Video Monitor, Černobilski zvonovi / Never look at me in the eye / Dan umira rano / Fenomen človeka 1993 Den Haag, World Wide Video Festival, Stopnišče Trieste, Alpe - Adria Cinema, Stopnišče Frankfurt, Dance Screen, Stopnišče Saint - Gervais Geneve, 5. Semaine internationale de Video, Stopnišče Tokio, 16. Tokio Video festival, Stopnišče / Nagrada: "Works of exellence/ Ljubljana, Dance Video Festival, Stopnišče 1994 Rotterdam, A Past memorized - a Future conceived /video from Slovenia/, Stopnišče Amsterdam, A Past memorized - a Future conceived /video from Slovenia/, Stopnišče Wien, A Past memorized - a Future conceived /video from Slovenia/, Stopnišče Munchen, A Past memorized - a Future conceived /video from Slovenia/, Stopnišče New York, A Past memonzed - a Future conceived/video from Slovenia/, Stopnišče Linz, Ars Electronica, Stopnišče Long Beach, Long Beach Museum of Art Foundation - Intelligent Ambience, Stopnišče Rijeka, Slovene Video Production 1992-94, Stopnišče Skopje, Slovene Video Production 1992-94, StopniščeBeograd, Slovene Video Production 1992-94, Stopnišče 1995 Ljubljana, Mesto žensk, Stopnišče 1996 Montreal, Izbor slovenske videoprodukcije 94 - 96, Ballabende Budimpešta , Izbor slovenske videoprodukcije 94 - 96, Ballabende Los Angeles - Los Angeles Contemporary Exibition , California institute of Arts - Od alternativne scene do avtorskega videa, Stopnišče Celje - Cybersalon Akvarij, Ballabende , Lok telesa Novi sad , Videomedeja, Ballabende 2001 Ko nam je žoga padla na glavo - Zlatibor Srbija festival sportnega ekoloskega in turisticnega filma. Nagrada za najboljsi sportni film 2003 Tango -5 - igrano dokumentarni film (38 min) - (Babičeva nagrada za najboljše igrano televizijsko delo na festivalu slovenskega filma 2003 v Celju) 2004 Ko nam je zoga padla na glavo Krasnogorski int sports. film festival Rusija 2005 Zadnji čoln - dok film / VESNA za dokumentarni film na 6. festivalu slovenskega filma v Ljubljani 1. nagrada za dok. film Koncert za mobilne telefone in orkester na mednarodnem festivalu televizijskega filma v Baru Projekcija filma Koncert za mobilne telefone in orkester v Celovcu v UNIKUMU (v Kulturnem centru Univerze Celovec) 2006 Temporary cities / Centre for Contemporary Art , Moskva NewMoscowYork 2007 "NewMoscowYork " Long Island Digital video Festival 2008 Labirint Milano Sport film Festival - posebno priznanje Labirint Beograd Festival športnrga filma posebno priznanje 2009 Labirint Palermo Italia Nagrada Best picture in nominacija v petih kategorijah „Diversity to Discover" predstavitveni spot Slovenije je bil v letu 2006 nagrajen z nagradami:- „Grand Prix" na Tourfilm festivalu v Karlovih Varyih- 1. nagrada za najboljši spot na festivalu turističnih filmov v Plocku na Poljskem- Nagrada za najboljšI izbor glasbe na Festivalu turističnega filma v Splitu - Izbor štirih najboljših svetovnih turističnih filmov na Dunaju- Posebna nagrada ,ki jo podeljujejo avstrijski mediji za dosežke na področju turizma- Vrbsko jezero Avstrija Mednarodna sodelovanja Film Hiša nasprotij je bil vključen v projekt Utopia, ki ga je pripravila skupina umetnikov iz Dunaja in potuje po svetu. Leta 1998 - Festival slovenskega filma, Portorož - Nagrada za najboljši TV film Dokumentarni film Ko nam je žoga padla na glavo- Povej naprej: Milko Djurovski je bil izbran v projekt ,,Kick it" in je bil prikazan v Copenhagnu, Tokiu in Londonu. Prikazan je bil tudi na mednarodnem simpoziju Art Inclusion v Glasgovvu (Tramway, 2000) in v Ateljeju 212 na mednarodnem simpoziju The Balkan City. Stage of the end of XX Century.Leta 2000 - Zlatibor Mednarodni festival dokumentarnega filma, Beograd - 1. nagrada za športni film Vstopi na L je bil večkrat projeciran v New Yorku. NewMoscow York prikazan v Cahorju/Francija v izboru predstavitve sodobneSlovenske umetnosti. Sept. 2005. New Moscow York je bil svečano prikazan, maja 2009 v Moskvi, by the out come of the Catalogue for the International exhibition "Seven Sins", in, 2004 v Moderni galerija Ljubljana Video Vrnitev je bil med letom 2004 in 2006 prikazan na številnih projekcijah in festivalih po svetu.(Teatro Miela, Trieste, Chiesa di San Martino in ASTI, nel corso del Festival "A Sud di nessun Nord". France BELLUNO: Festival Il Filo di Arianna ...... Avgusta 2005 sodelovanje v likovni koloniji Genius Loci v piranskih solinah (Obalne Galerije Piran) - video Več dimenzij kot se zdi, Shortcuts. V letih 2005/2006 režija in sodelovanje pri scenariju za umetniško televizijsko oddajo Impromptu v redakciji za resno glasbi in balet na TV Slovenija. V letih 1989/2009 režija številnih promocijskih filmov in ooblikovanje celostnih podob za nacionalno televizijo. Nagrade za avtorska dela (izbor) 1985 Torino, Festival športnega filma,45 km morja, Nagrada za režijo1986 Planica, JRTV Festival, Ribiči - Dan in noč, Prva nagrada za montažo in režijo1993 Tokio, 16. Tokio Video festival, Stopnišče / Nagrada: "Works of exellence/2001 Ko nam je žoga padla na glavo - Zlatibor Srbija festival sportnega ekoloskega in turisticnega filma. Nagrada za najboljsi sportni film2003 Tango -5 - igrano dokumentarni film (38 min) - (Babičeva nagrada za najboljše igrano televizijsko delo na festivalu slovenskega filma 2003 v Celju) 2005 Zadnji čoln - dok film / VESNA za dokumentarni film na 6. festivalu slovenskega filma v Ljubljani 1. nagrada za dok. film za dok. film Koncert za mobilne telefone in orkester namednarodnem festivalu televizijskega filma v Baru2008 Labirint Milano Sport film Festival - posebno priznanje Labirint Beograd Festival športnrga filma posebno priznanje Priznanje Olimpijskega komiteja kreativnost in umetniški pristop v športnih filmih 2009 Labirint Palermo Italia Nagrada Best picture in nominacija v petih kategorija Dela v nastajanju: Mirage, srednjemetražni baletni film v sodelovanju z Newyorško koreografinjo Ann Papulis Adamovič Brezčasna arhitektura igrani film posvečen arhitekturnim biserom Jožeta Plečnika Vertigo video instalacija Franja Igrano dokumentarni film o partizanski zdravnici Franji Bojc Bidovec            

Filmografija

Asistent režije
Christophoros (1985) celovečerni igrani film
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Direktor fotografije
Big Blue Subway (2001) kratki igrani video
Vstopi na L (2000) kratki dokumentarni TV film
Montažer
Vitanje v vesolju: Sunita (2015) dokumentarni
Nočemo belega kruha (2010) neznan
Nastopajoči
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Obdelava slike
Kuzle (2010) neznan
Režiser
Vitanje v vesolju: Sunita (2015) dokumentarni
Vandima (2012) igrani
Nočemo belega kruha (2010) neznan
Koncert za mobilne telefone in orkester (2005) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Zadnji čoln (2004) srednjemetražni dokumentarni TV film
Vroče v mestu (2003) TV igra
Tango -5 (2003) kratki dokumentarni TV film
Vstopi na L (2000) kratki dokumentarni TV film
Ko nam je žoga padla na glavo - Portret Milka Djurovskega (2000) kratki dokumentarni TV film
Hiša nasprotij (1998) kratki dokumentarni TV film
Carte postale (1997) kratki art video
Elsa und Lohengrin (1997) kratki art video
Lok telesa (1996) kratki art video
Ballabende (1995) kratki art video
Stopnišče (1992) kratki art video
Nikoli me ne glej v oči (1991) kratki dokumentarni video
Dan umira rano (1991) kratki dokumentarni video
Pentada (1991) kratki dokumentarni video
Černobilski zvonovi (1991) kratki dokumentarni video
Fenomen človeka (1991) kratki dokumentarni video
Aventur (1981) študijski igrani film
Soba (1980) študijski dokumentarni film
Scenarist
Vitanje v vesolju: Sunita (2015) dokumentarni
Vstopi na L (2000) kratki dokumentarni TV film
Hiša nasprotij (1998) kratki dokumentarni TV film
Aventur (1981) študijski igrani film
Soba (1980) študijski dokumentarni film