Rajko Grlić

Rajko Grlić je rođen 1947. u Zagrebu. Režiju igranog filma je diplomirao u klasi profesora Elmara Klosa 1971. g. na FAMU u Pragu. Kao režiser i koscenarist radio je dugometražne filmove:2010. Neka ostane među nama2006. Karaula2002. Josephine2001. Novo novo vrijeme (dokumentarni, ko-režiser)1991. Čaruga1989. That Summer of White Roses1986. Za sreću je potrebno troje1984. U raljama života1981. Samo jednom se ljubi1978. Bravo Maestro1974. Kud puklo da puklo  

Filmografija

Koproducent
Naj ostane med nami (2010) celovečerni igrani film
Režiser
Ustava Republike Hrvaške (2016) igrani
Naj ostane med nami (2010) celovečerni igrani film
Karaula (2006) celovečerni igrani film
Čaruga (1990) celovečerni igrani film
U raljama života (1984) celovečerni igrani film
Plava Laguna Poreč (1982) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
Bravo Maestro (1978) celovečerni igrani film
Pričam ti priču (1973) kratki igrani film
Scenarist
Ustava Republike Hrvaške (2016) igrani
Naj ostane med nami (2010) celovečerni igrani film
Karaula (2006) celovečerni igrani film
Čaruga (1990) celovečerni igrani film
U raljama života (1984) celovečerni igrani film
Erogena cona (1981) celovečerni igrani film
Bravo Maestro (1978) celovečerni igrani film
Pričam ti priču (1973) kratki igrani film