Urša Menart

biografija Rojena v Ljubljani leta 1985. Leta 2010 diplomirala iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.   Filmografija 2006: Režiserka in scenaristka: Primer: Vain (2006) – študijski kratki dokumentarni film, produkcija AGRFT Desno (2006) – študijska kratka tv igra, produkcija AGRFT 2007: Režiserka in scenaristka: Pokemon je za froce (2007) – študijski kratki igrani film, produkcija AGRFT Asistentka ali pomočnica režije: Ženini (2007) – celovečerni dokumentarni film, režija Igor Zupe, produkcija Studio Maj in TVS KUP 2008: Režiserka in scenaristka: To je Slovenija (2008) – študijski kratki igrani film (diplomsko delo) , produkcija AGRFT Preizkus z jabolkom (2008) – študijska kratka tv igra (diplomsko delo) , produkcija AGRFT Režiserka: Deklica, ki je rešila nebesa (2009) – kratki igrani film, produkcija TVS, Otroški in mladinski program Vse, kar ste želeli vedeti o nas, pa niste nikoli vprašali (2008) – video odlomki znotraj gledališke predstave, produkcija Društvo študentov invalidov Slovenije Asistentka ali pomočnica režije: Hit poletja (2008) – celovečerni igrani film, režija Metod Pevec, produkcija TVS KUP Distorzija (2008) – celovečerni igrani film, režija Miha Hočevar, produkcija TVS OMP 2009: Udeleženka 7. Berlinale Talent Campusa v okviru mednarodnega filmskega festivala v Berlinu. Režiserka in scenaristka: 4 skice za portret Janeza Drozga (2009) – študijski dokumentarni portret (segment: Janez Drozg - televizija) , produkcija AGRFT Režiserka: Dečko s srečko (2010) – kratki igrani film, produkcija TVS, OMP Asistentka ali pomočnica režije: Kandidatka in šofer (2009) – celovečerni igrani film, režija Vinko Moderndorfer, produkcija TVS KUP 2010: Režiserka: Veš, poet, svoj dolg? (2011) – dokumentarni film Asistentka ali pomočnica režije: Teža neba (2011) – celovečerni igrani film, režija Metod Pevec, produkcija Vertigo Stanje šoka (2011) – celovečerni igrani film, režija Andrej Košak, produkcija Vertigo

Filmografija

Asistent režije
Tolažnik (2009) igrani
Režiser
Kaj pa Mojca? (2014) celovečerni dokumentarni film
Nekoč je bila dežela pridnih (2011) dokumentarni
Veš, poet, svoj dolg? (2010) dokumentarni
To je Slovenija (2007) kratki igrani film
Pokemon je za froce (2006) študijski igrani film
Primer: Vain (2005) študijski dokumentarni film
Scenarist
Nočno življenje (2016) igrani
Kaj pa Mojca? (2014) celovečerni dokumentarni film
Nekoč je bila dežela pridnih (2011) dokumentarni
Veš, poet, svoj dolg? (2010) dokumentarni
To je Slovenija (2007) kratki igrani film
Pokemon je za froce (2006) študijski igrani film
Primer: Vain (2005) študijski dokumentarni film