Hanna Slak

Rojena leta 1975 v Varšavi. Diplomirala je na AGRFT v Ljubljani. Je avtorica več mednarodno odmevnih kratkih filmov; za kratki film Brez štroma je prejela nagrado za obetavne mlade režiserje na Festivalu filmskih šol v Munchnu; kratki film Zjutro je bil razglašen za najboljši študentski film na slovenskem filmskem festivalu v Portorožu, prejel pa je tudi prvo nagrado na 10. Juvenalu v Celovcu. Leta 1999 je bila razglašena za najbolj obetavnega slovenskega filmskega ustvarjalca leta. Njen celovečerni prvenec Slepa pega je na festivalu v Cottbusu prejel nagrado ekumenske žirije, režiserka pa na festivalu v Sofiji nagrado za najboljšo režijo. Trenutno končuje eksperimentalni film Matter of Time, ki ga je posnela v Berlinu z mednarodno ekipo.

Filmografija

Asistent režije
Novi svet (2003) TV nadaljevanka
Ljubljana (2002) celovečerni igrani film
Diareja Co. (1996) študijski dokumentarni film
Direktor fotografije
Američanke (2005) srednjemetražni dokumentarni TV film
Montažer
Neke druge zgodbe (2010) celovečerni igrani omnibus
Krotilci časa (2002) kratki igrani video
Zjutro (1998) študijski igrani film
Brez štroma (1997) študijski dokumentarni film
Nastopajoči
Krt v vrtcu (1999) TV etuda
Ko zaprem oči (1993) celovečerni igrani film
Režiser
Rudar (2016) igrani
Neke druge zgodbe (2010) celovečerni igrani omnibus
Tea (2006) celovečerni igrani film
Američanke (2005) srednjemetražni dokumentarni TV film
Desperado tonic (2004) celovečerni igrani omnibus
Slepa pega (2002) celovečerni igrani film
Predor (2000) diplomski igrani film
Ukinjena proga (1999) TV etuda
Vrvohodec (1999) kratki igrani film
Zjutro (1998) študijski igrani film
Brez štroma (1997) študijski dokumentarni film
Scenarist
Rudar (2016) igrani
Neke druge zgodbe (2010) celovečerni igrani omnibus
Tea (2006) celovečerni igrani film
Desperado tonic (2004) celovečerni igrani omnibus
Slepa pega (2002) celovečerni igrani film
Predor (2000) diplomski igrani film
Ukinjena proga (1999) TV etuda
Vrvohodec (1999) kratki igrani film
Zjutro (1998) študijski igrani film
Brez štroma (1997) študijski dokumentarni film
Snemalec zvoka
Rop stoletja (1998) diplomski igrani film
Tajnik režije
Pepelca (1996) študijski dokumentarni film