Igor Šterk

Igor Šterk, rojen leta 1968, je diplomiral na AGRFT. V času študija je posnel tri študentske filme, od katerih sta bila dva nagrajena. 28-minutni dokumentarni film »Razglednice« je na festivalu jugoslovanskega filma v Beogradu 1991 prejel nagrado za najboljši scenarij in posebno nagrado za uporabo trik kamere. Kratki igrani film »One way ticket« pa je na mednarodnem festivalu mladih režiserjev v Celovcu leta 1992 prejel 2.nagrado. Je dobitnik Študentske Prešernove nagrade. S svojim prvim celovečernim filmom »Ekspres, ekspres« je prejel 15 mednarodnih nagrad v osmih različnih državah, ob filmu »Odgrobadogroba« največ med vsemi slovenskimi celovečernimi filmi dosedaj. S svojim drugim celovečernim filmom "Ljubljana"(2002) je bil uvrščen v tekmovalni program filmskega festivala v Rotterdamu (Tiger awards), kar je edini slovenski film, ki mu je to uspelo.S svojim tretjim celovečernim filmom je imel svetovno premiero v tekmovalnem programu filmskega festivala v Karlovyh Varyh, prejel pa je tudi nagrado za najboljši film na prestižnem filmskem festivalu v Mannheimu (2005).Film je tudi prejel nagrado za najboljši film na filmskem festivalu v Neaplju (Vesuvio award).S kratkim filmov "Every breath you take" je bil uvrščen v tekmovalni program filmskega festivala v Benetkah (2008).

Filmografija

Asistent režije
Zrakoplov (1993) celovečerni igrani film
Triangel (1991) celovečerni igrani film
Koproducent
9:06 (2009) celovečerni igrani film
Every Breath you take (2007) kratki igrani film
Montažer
Stari most (1998) kratki dokumentarni film
Producent
Nič novega, nič pretiranega (2005) kratki igrani film
Uglaševanje (2005) celovečerni igrani film
Ljubljana (2002) celovečerni igrani film
Stari most (1998) kratki dokumentarni film
Ekspres, ekspres (1997) celovečerni igrani film
Režiser
Pojdi z mano (2016) igrani
9:06 (2009) celovečerni igrani film
Every Breath you take (2007) kratki igrani film
Uglaševanje (2005) celovečerni igrani film
Ljubljana (2002) celovečerni igrani film
Ekspres, ekspres (1997) celovečerni igrani film
One way ticket (1992) študijski igrani film
Razglednice (1989) študijski dokumentarni film
Scenarist
9:06 (2009) celovečerni igrani film
Every Breath you take (2007) kratki igrani film
Uglaševanje (2005) celovečerni igrani film
Ljubljana (2002) celovečerni igrani film
Ekspres, ekspres (1997) celovečerni igrani film
One way ticket (1992) študijski igrani film
Razglednice (1989) študijski dokumentarni film