Rajko Ranfl

Svojo pot je začel na ljubljanski televiziji kot režiser in novinar-redaktor v različnih uredništvih. Njegov dosedanji opus obsega okrog trideset kratkih filmov in pet celovečernih iranih filmov. Za svoje filmske stvaritve je prejel številne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklada, Grand Prix v Locarnu, Grand Prix na TV festivalu v Pragi…

Filmografija

Avtor dialogov
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Direktor fotografije
Portret: Jože Ciuha (1995) kratki dokumentarni TV film
Montažer
Happy? (1971) kratki igrani film
Monstrum (1970) kratki igrani film
Njiva (1969) kratki igrani film
Režiser
Portret: Miki Muster (1997) kratki dokumentarni film
Portret: Jože Ciuha (1995) kratki dokumentarni TV film
Trije Vilharji (1989) kratki dokumentarni film
Ora Pro Nobis (1988) kratki dokumentarni film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Vojne še niso končane (1983) kratki dokumentarni film
Srečno novo leto (1982) kratki dokumentarni film
Portret Ladka Korošca (1978) kratki dokumentarni film
Ko zorijo jagode (1978) celovečerni igrani film
Slikar (1976) kratki dokumentarni film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film
Happy? (1971) kratki igrani film
Monstrum (1970) kratki igrani film
Venus (1969) kratki igrani film
Njiva (1969) kratki igrani film
Scenarist
Portret: Miki Muster (1997) kratki dokumentarni film
Portret: Jože Ciuha (1995) kratki dokumentarni TV film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Srečno novo leto (1982) kratki dokumentarni film
Tam II - vojaška verzija (1979) kratki dokumentarni informativni film
Portret Ladka Korošca (1978) kratki dokumentarni film
Slikar (1976) kratki dokumentarni film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film
Happy? (1971) kratki igrani film
Monstrum (1970) kratki igrani film
Njiva (1969) kratki igrani film
Venus (1969) kratki igrani film