Feri Lainšček

Rojen v Dolencih na Goričkem.

Filmografija

Avtor literarne predloge
Šanghaj (2012) igrani
Traktor, ljubezen in rock'n'roll (2011) celovečerni igrani film
Hit poletja (2008) celovečerni igrani film
Občutek za veter (2008) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Petelinji zajtrk (2007) celovečerni igrani film
Mokuš (2006) celovečerni igrani film
Halgato (1994) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Občutek za veter (2008) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Petelinji zajtrk (2007) celovečerni igrani film
Scenarist
Traktor, ljubezen in rock'n'roll (2011) celovečerni igrani film
Hit poletja (2008) celovečerni igrani film
Občutek za veter (2008) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Mokuš (2006) celovečerni igrani film
Porabje - Kak nejga zelenega konja, tak nejga čednoga Slovenca (1993) kratki dokumentarni TV film