Andrej Košak

Rojen v Ljubljani. Študiral je filmsko in TV režijo na AGRFT. Leta 1990 asistent Rajka Grlića pri "Čarugi". Pred svojim celovečernim prvencem (Outsider) je režiral več kot petsto reklam, videospotov in tv oddaj. Outsider je bil najbolj gledan slovenski film zadnjih dvajsetih let. Bil je distribuiran povsod po bivši Jugoslaviji. Prikazan je bil na več kot 30. festivalih po svetu in bil leta 1998 uradni slovenski kandidat za nagrado Oscar.

Filmografija

Asistent režije
Povodni mož (1995) študijski igrani film
Montažer
Zvenenje v glavi (2002) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Otroci socializma - zamenite mi glavo (2012) dokumentarni
Režiser
Stanje šoka (2011) celovečerni igrani film
Zvenenje v glavi (2002) celovečerni igrani film
Outsider (1996) celovečerni igrani film
Spirit of action (1990) študijski igrani film
Emil (1988) študijski dokumentarni film
Akademija (1987) študijski dokumentarni film
Scenarist
Stanje šoka (2011) celovečerni igrani film
Zvenenje v glavi (2002) celovečerni igrani film
Outsider (1996) celovečerni igrani film
Spirit of action (1990) študijski igrani film
Emil (1988) študijski dokumentarni film
Akademija (1987) študijski dokumentarni film