Poziv za prijavo na Euro Connection Short Pitch

05. september 2018
Rok prijave: do najkasneje 20. oktobra 2018

Društvo Kraken, kot slovenski zastopnik Euro Connection Short Pitcha, tretje leto zapored organizira za producente, ki iščejo mednarodne koprodukcije za kratki film, slovenski pitch dogodek. Strokovna komisija bo izbrala najboljšega med prijavljenimi projekti in ga nominirala za predstavitev na Euro Connection Short Pitchu v Clermont-Ferrandu februarja 2019.

Euro Connection je evropsko koprodukcijsko srečanje s področja kratkega filma, ki se vsako leto odvije na filmski tržnici festivala kratkega filma v Clermont Ferrandu. Namen te platforme je vzpostaviti partnerstva in odpirati možnosti koprodukcij med evropskimi produkcijskimi hišami, ki se ukvarjajo s kratkim filmom.

Srečanja Euro Connection se vsako leto udeleži 150 predstavnikov evropske filmske industrije. Do sedaj je prvih devet edicij obrodilo 80 posnetih in zaključenih filmov, od tega 39 evropskih koprodukcij. Lansko leto se je v Clermont-Ferrandu uspešno predstavil tudi slovenski projekt - kratki film Gorska poplava produkcijske hiše EnaBanda v režiji Kristijana Krajnčana.

Prijave lahko na elektronski naslov pošljete do najkasneje 20. oktobra 2018.

Datum in kraj slovenskega pitcha bosta javljena naknadno .

Več na: http://www.kraken.si/euro-connection-2018/