Alenka Auersperger

Rojena v Novem mestu. Diplomirala leta 1966 iz primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Na RTV Slovenija je bila zaposlena kot scenaristka in režiserka v Dokumentarnem programu TV. Delovala je tudi kot novinarka in dopisnica iz Sarajeva. Filmografija

Filmografija

Režiser
Aulofonia Domestica (1999) celovečerni dokumentarni TV film
V neizbrisnem spominu (1997) kratki dokumentarni TV film
Ko je gorelo nebo (1995) celovečerni dokumentarni TV film
Rožnik (1986) kratki dokumentarni film
Ritem življenja (1984) kratki dokumentarni film
Scenarist
Aulofonia Domestica (1999) celovečerni dokumentarni TV film
V neizbrisnem spominu (1997) kratki dokumentarni TV film
Ko je gorelo nebo (1995) celovečerni dokumentarni TV film
Majnik Jožefa Čudna (1984) kratki dokumentarni film
Ritem življenja (1984) kratki dokumentarni film