Silvan Furlan

Rojen v Postojni. Filmski kritik, publicist, scenarist. V drugi polovici 90-tih postane prvi direktor Slovenske kinoteke.

Filmografija

Dramaturg
Babica gre na jug (1991) celovečerni igrani film
Režiser
Deklica s frnikulami (1997) kratki dokumentarni film
Scenarist
Deklica s frnikulami (1997) kratki dokumentarni film
Neme podobe slovenskega filma (1995) kratki dokumentarni film
Minute za film (1993) kratki dokumentarni film
Enfant terrible (1991) kratki dokumentarni film
Sodelavec scenarista
Ko zaprem oči (1993) celovečerni igrani film