Nadja Velušček

Rojena v Plaveh pri Novi Gorici. Diplomirala iz slovenščine in italijanščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Poučuje na slovenskih višjih srednjih šolah v Gorici. Je sooblikovalka filmskih projektov Kinoateljeja in Film Video Monitorja.

Filmografija

Izvršni producent
Trenutek reke (2010) neznan
Producent
Muzika od Trsta do Trbiža (2010) neznan
Režiser
Trenutek reke (2010) neznan
Nora Gregor (2001) kratki dokumentarni TV film
Niso letele ptice (2000) kratki dokumentarni TV film
Scenarist
Trenutek reke (2010) neznan
Proti toku (2006) srednjemetražni dokumentarni TV film
Nora Gregor (2001) kratki dokumentarni TV film
Niso letele ptice (2000) kratki dokumentarni TV film