Ernest Adamič

Rojen v Ljubljani. Umrl v Ljubljani.

Filmografija

Asistent režije
Kekec (1951) celovečerni igrani film
Montažer
V dolini Soče (1958) kratki dokumentarni propagandni film
Obisk pri kiparju Dolinarju (1958) kratki dokumentarni film o umetnosti
Otok galebov (1956) kratki dokumentarni film o naravi
Nesrečna kost (1954) kratki reklamni film
Dedek Mraz veselja čas (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Naši dokumenti - Ljubljana (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Gradimo veliki atelje (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Za novo zemljo in kruh (1950) kratki dokumentarni propagandni film
Vode nam bodo pokorne (1949) kratki dokumentarni film
Pšata 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Gradimo zadružne domove (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Nastopajoči
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
Režiser
Prekomorci (1965) kratki dokumentarni film
Malo potepanje (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Puščica nad gladino (1963) kratki dokumentarni film o naravi
Otroci in metulji (1963) kratki igrani film
Mala zaveznica (1962) kratki dokumentarni film o naravi
Sprehod (1961) kratki igrani satirični film
Vode odtekajo ponoči (1960) kratki dokumentarni film o naravi
Kraški kamnarji (1959) kratki dokumentarni film
Štehvanje (1959) kratki dokumentarni etnografski film
Pred velikim spopadom (1958) kratki dokumentarni reportažni film
Kilovati za vaško skupnost (1958) kratki dokumentarni propagandni film
Prva izmena (1958) kratki dokumentarni reportažni film
Obisk pri kiparju Dolinarju (1958) kratki dokumentarni film o umetnosti
V dolini Soče (1958) kratki dokumentarni propagandni film
Sok naše zemlje (1957) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Zemlja kliče (1956) kratki dokumentarni
Otok galebov (1956) kratki dokumentarni film o naravi
Nesrečna kost (1954) kratki reklamni film
Naši dokumenti - Ljubljana (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Dedek Mraz veselja čas (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Gradimo veliki atelje (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Za novo zemljo in kruh (1950) kratki dokumentarni propagandni film
Pšata 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Vode nam bodo pokorne (1949) kratki dokumentarni film
Med zagorskimi rudarji (1949) kratki dokumentarni film
Gradimo zadružne domove (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Filmski obzornik 32 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Uničujmo koloradskega hrošča (1948) kratki dokumentarni
Scenograf
Otroci in metulji (1963) kratki igrani film
Sprehod (1961) kratki igrani satirični film
Scenarist
Pismo (1977) kratki igrani film
Prekomorci (1965) kratki dokumentarni film
Malo potepanje (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Otroci in metulji (1963) kratki igrani film
Puščica nad gladino (1963) kratki dokumentarni film o naravi
Mala zaveznica (1962) kratki dokumentarni film o naravi
Sprehod (1961) kratki igrani satirični film
Vode odtekajo ponoči (1960) kratki dokumentarni film o naravi
Kraški kamnarji (1959) kratki dokumentarni film
Dobro morje (1958) celovečerni igrani film
Pred velikim spopadom (1958) kratki dokumentarni reportažni film
Obisk pri kiparju Dolinarju (1958) kratki dokumentarni film o umetnosti
Prva izmena (1958) kratki dokumentarni reportažni film
Kilovati za vaško skupnost (1958) kratki dokumentarni propagandni film
V dolini Soče (1958) kratki dokumentarni propagandni film
Sok naše zemlje (1957) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Otok galebov (1956) kratki dokumentarni film o naravi
Zemlja kliče (1956) kratki dokumentarni
Nesrečna kost (1954) kratki reklamni film
Dedek Mraz veselja čas (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Mojster Plečnik (1953) kratki dokumentarni film
Naši dokumenti - Ljubljana (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Gradimo veliki atelje (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Pšata 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Med zagorskimi rudarji (1949) kratki dokumentarni film
Filmski obzornik 32 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Gradimo zadružne domove (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Uničujmo koloradskega hrošča (1948) kratki dokumentarni