Klemen Dvornik

Klemen Dvornik se je rodil v Novem mestu, Slovenija (Jugoslavija). Diplomiral je iz filmske in televizijske režije na AGRFT (Univerza v Ljubljani). Leta 1999 je prejel Akademijsko Prešernovo nagrado zakratko igrano dramo Vojna Zvezdič. Od leta 1998 redno sodeluje s tremi največjimi slovenskimi televizijskimi hišami kot režiser. Režiral je več kot 500 posameznih televizijskih oddaj različnih žanrov in vsebin ter 10 dokumentarnih filmov. Leta je 2009 ustanovi svojo produkcijsko hišo Filmservis. Od oktobra 2010 je zaposlen kot asistent za televizijsko režijo na AGRFT (Univerza v  Ljubljani). Za svoje delo je leta 2011 prejel Viktorja za posebne dosežke, za režijo nadaljevanke Prepisani.   Filmografija   2011 - Kruha in iger (RTVS/Arkadena), celovečerni igrani - 2009 - Veronika in Friderik (VPK/RTVS), dokumentarni film 2007 - Zapeljivi bleščeči tenor - Portret Jurija Reje (RTVS),dokumentarni film 2006 - Like a God (RTVS), kratki igrani 2006 - Totalka (Filmservis), kratki igrani 2005 - Pesem ima moč (RTVS), dokumentarni film 2004 - Temuen - Priča (JP produkcija in RTVS), dokumentarni film 2003 - Ostrorogi Jalen (MŽ), dokumentarni film 2002 - Puhlež (AGRFT), kratka TV drama 2001 - Zlato srce (AGRFT), kratki igrani 1999 - Zlatko (AGRFT), kratka TV drama 1999 - Tišina pred nevihto (AGRFT), kratki igrani 1998 - Vojna Zvezdič (AGRFT), kratka TV drama 1998 - Zijalo (AGRFT in RTVS), kratki dokumentarni 1996 - Bilpa (Fos), kratki dokumentarni Biografija

Filmografija

Asistent režije
Črepinjice (1997) diplomski igrani film
Romeo in Julija iz Kočevskega roga (1997) študijski dokumentarni film
Montažer
Prepisani (2011) igrani
Totalka (2006) kratki igrani film
Na svoji Vesni (2002) celovečerni igrani video film
Hot dog (2001) študijski igrani film
Tišina pred nevihto (2000) študijski igrani film
Režiser
Pod gladino (2016) igrani
Luči mesta (2015) igrani
Kruha in iger (2011) igrani
Prepisani (2011) igrani
Veronika in Friderik (2008) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Totalka (2006) kratki igrani film
Zlatko! (2001) TV etuda
Zlato srce (2001) študijski igrani film
Tišina pred nevihto (2000) študijski igrani film
Vojna Zvezdič (1999) TV etuda
Zijalo (1998) študijski dokumentarni film
Scenarist
Zlato srce (2001) študijski igrani film
Zlatko! (2001) TV etuda
Tišina pred nevihto (2000) študijski igrani film
Vojna Zvezdič (1999) TV etuda
Zijalo (1998) študijski dokumentarni film
Ketna za princa (1997) TV etuda