Urška Djukić

Urška Djukić je rojena leta 1986 v Ljubljani.
Na Univerzi v Novi Gorici je študirala medijske umetnosti. Z diplomskim filmom »Prvi dan v službi« je bila povabljena na Bienale mladih ustvarjalcev Evrope in sredozemlja 2011, z eksperimentalnim kratkim filmom »Rabbit Hole« pa je leta 2012 zastopala Slovenijo na World Event Young Artists v Nottinghamu. V letu 2016 je Urška posnela kratki igrano-animirani film »Dober tek, življenje!« ter zanj prejela nagrado vesna za najboljši kratki film na 19. Festivalu slovenskega filma.

Leta 2018 je bila izbrana za sodelovanje v progranu SEE factory Jugovzhodna Evropa 2019, ki ga kurira Quinzaine des Réalisateurs v sodelovanju z Sarajevskim Filmskim Festivalom. V sklopu tega je ko-režirala kratek igrani film »The right one«, ki je bil premierno prikazan maja 2019 na odprtju Quinzaine des Réalisateurs v Cannesu.

Urška s prepletanjem različnih form - animacije, fikcije ter različnih oblik eksperimentalnih tehnik ustvarja hibridne vizualne pripovedi in je posebej usmerjena v raziskovanje sodobne ženskosti.

http://urskadjukic.wix.com/portfolio

Filmografija

Kostumograf
Mulci (2014) igrano animirani
Montažer
Mulci (2014) igrano animirani
Coffee (2013) eksperimentalni
Festival HISTeRIA (2013) dokumentarni
Prvi dan v službi (2010) igrani
Gospod podzavest (2009) kratki igrani film
Režiser
Dober tek, življenje! (2016) igrani
Mulci (2014) igrano animirani
Stories of the Ghetto (2014) študijski dokumentarni
Festival HISTeRIA (2013) dokumentarni
Coffee (2013) eksperimentalni
Prvi dan v službi (2010) igrani
Gospod podzavest (2009) kratki igrani film
Scenarist
Dober tek, življenje! (2016) igrani
Mulci (2014) igrano animirani
Coffee (2013) eksperimentalni
Festival HISTeRIA (2013) dokumentarni
Prvi dan v službi (2010) igrani
Gospod podzavest (2009) kratki igrani film