Franc Arko

Rojen leta 1953. Absolvent režije na AGRFT v Ljubljani. Do leta 1980 deloval kot asistent režije pri celovečernih in kratkih filmih, zatem kot režiser oddaj na RTV Slovenija.

Filmografija

Asistent režije
Ubij me nežno (1979) celovečerni igrani film
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Režiser
Temna stran lune (2006) srednjemetražni igrani TV film
Šolarček (2001) kratki igrani film
Peta hiša na levi (2000) TV nadaljevanka
Mostovi mojega dedka (1998) kratki igrani TV film
Peter in Petra (1996) kratki igrani film
Novi duh (1977) študijski igrani film
Železniška postaja v Ljubljani (1977) študijski dokumentarni film
Scenarist
Temna stran lune (2006) srednjemetražni igrani TV film
Mostovi mojega dedka (1998) kratki igrani TV film
Peter in Petra (1996) kratki igrani film
Železniška postaja v Ljubljani (1977) študijski dokumentarni film
Novi duh (1977) študijski igrani film