Jože Dolmark

Rojen v Škofji Loki. Je filmski scenarist, kritik in dramaturg. Izpopolnjeval se je na pariški Sorbonni. Z Zdenkom Vrdlovcem avtor monografije František Čap.

Filmografija

Dramaturg
Remington (1988) celovečerni igrani film
Ljubezni Blanke Kolak (1987) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Hudodelci (1987) celovečerni igrani film
Usodni telefon (1987) celovečerni igrani film
Scenarist
ET(h)NOS Anche noi Tudi mi (2004) kratki dokumentarni etnografski film
Herzog (1995) celovečerni igrani film
Srčna dama (1991) celovečerni igrani film
Hudodelci (1987) celovečerni igrani film