Bojan Adamič

Rojen v Ribnici, umrl v Ljubljani.

Filmografija

Avtor glasbe
Neme podobe slovenskega filma (1995) kratki dokumentarni film
Kavarna Astoria (1989) celovečerni igrani film
Neke nedelje (1987) kratki igrani film
Christophoros (1985) celovečerni igrani film
Geniji in genijalci (1985) otroška TV nadaljevanka
Butnskala (1985) celovečerni igrani film
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Jama (1983) TV igra
Pismo - glava (1983) celovečerni igrani film
Pustota (1982) celovečerni igrani film
Boj na požiralniku (1982) celovečerni igrani film
Nasmeh in bolečina (1982) kratki dokumentarni film
Manj strašna noč (1981) TV nadaljevanka
Ljudje ob Krki (1981) kratki dokumentarni film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Partizanska eskadrila (1979) celovečerni igrani film
Srebrni jubilej Pule (1978) kratki dokumentarni film
Ljudje ob Krki (1978) kratki dokumentarni film
Barvna harmonija (1976) kratki igrani film
Naredi si sam (1976) kratki lutkovni film
Devojački most (1976) celovečerni igrani film
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Najin sin (1976) kratki igrani film
Frontno gledališče - Igralska skupina IX. korpusa (1975) TV igra
Pot domov (1975) TV igra
Ogenj, voda in srce (1975) kratki dokumentarni film
Doktor Mladen (1975) celovečerni igrani film
Sončni dnevi občana Urbana (1975) kratki igrani propagandni film
Frontno gledališče - "Veseli teater" (1975) TV igra
Puntar (1975) kratki igrano-dokumentarni film
Človek z masko (1974) kratki dokumentarni športni film
Pismo (1973) kratki igrani film
Slovenska riviera (1973) kratki igrani turistično-propagandni film
Življenje po vzorcu (1973) kratki igrani film
Deveto čudo na istoku (1972) celovečerni igrani film
Vuk samotnjak (1972) celovečerni igrani film
Slike iz života udarnika (1972) celovečerni igrani film
Valter brani Sarajevo (1972) celovečerni igrani film
Si s?ˠvdiset (1972) celovečerni igrani film
Maškarada (1971) celovečerni igrani film
Ovčar (1971) celovečerni igrani film
Moja luda glava (1971) celovečerni igrani film
Kvišku (1969) kratki dokumentarni športni film
Most (1969) celovečerni igrani film
Gluhi mož na meji (1969) TV igra
Bekstva (1968) celovečerni igrani film
Kekčeve ukane (1968) celovečerni igrani film
Brat doktora Homera (1968) celovečerni igrani film
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Diverzanti (1967) celovečerni igrani film
Bokseri idu u raj (1967) celovečerni igrani film
Mali vojnici (1967) celovečerni igrani film
Dobar vetar plava ptico (1967) celovečerni igrani film
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Zaljubljen u tri kolača (1967) kratki predmetni film???
Štićenik (1966) celovečerni igrani film
Sretni umiru dvaput (1966) celovečerni igrani film
Glineni golub (1966) celovečerni igrani film
Kup sena (1966) kratki igrani film
Lažnivka (1965) celovečerni igrani film
Glasam za ljubav (1965) celovečerni igrani film
Počitnice v Lipici (1965) TV nadaljevanka
Zima, zima bela (1965) kratki dokumentarni propagandni film
Dan mira - dogodilo se u Skoplju (1965) kratki igrani film
Semenarna (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Mrtvim vstop prepovedan (1965) celovečerni igrani film
Rastanak na palubi (1964) kratki dokumentarni film
Na slikoviti obali (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Dobra kob (1964) celovečerni igrani film
Portorož - Piran (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Kratovsko zlato (1964) kratki dokumentarni reportažni film
Službeni položaj (1964) celovečerni igrani film
Malo potepanje (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Po Sloveniji (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Puščica nad gladino (1963) kratki dokumentarni film o naravi
Dobro došli u Budvu (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Operacija Ticijan (1963) celovečerni igrani film
Radopolje (1963) celovečerni igrani film
Samorastniki (1963) celovečerni igrani film
Zemljaci (1963) celovečerni igrani film
Barve v prosekturi (1963) kratki dokumentarni film o umetnosti
Prozor u svet (1962) kratki dokumentarni film
Peščeni grad (1962) celovečerni igrani film
Sjenka slave (1962) celovečerni igrani film
Pijana ulična lampa (1962) kratki lutkovni film
Pesma o mojoj zemlji (1962) kratki dokumentarni film
Oklopni voz (1962) kratki igrani film
Am Sonntag will mein Susser mit mir segeln gehn (1961) celovečerni igrani film
L'Enclos / Ograda (1961) celovečerni igrani film
Ples v dežju (1961) celovečerni igrani film
Parče plavog neba (1961) celovečerni igrani film
Prvi građanin male varoši (1961) celovečerni igrani film
Karolina Riječka (1961) celovečerni igrani film
Pesma (1961) celovečerni igrani film
Abeceda straha (1961) celovečerni igrani film
Stepenice hrabrosti (1961) celovečerni igrani film
Na rijeci smrti (1961) kratki dokumentarni potopisni film
Svinga (1961) kratki dokumentarni potopisni film
Rukovet (1961) kratki dokumentarni film
X-25 javlja (1960) celovečerni igrani film
Zeleno zlato (1960) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Grad na Nišavi (1960) kratki dokumentarni film
Torzo (1960) kratki dokumentarni film
Zaklad v dolini (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Requiem (1960) kratki dokumentarni film
Nevidljiva pomoć (1960) kratki dokumentarni poljudnoznanstveni film
Biće to novi grad (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Partizanske priče (Crveni šal, Povratak) (1960) celovečerni igrani omnibus
Ljubav i moda (1960) celovečerni igrani film
Dođite u Crnu goru (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Kat ratnički doboši umuknu (1960) kratki dokumentarni film
Veselica (1960) celovečerni igrani film
Bolje je umeti (1960) celovečerni igrani film
Drug predsednik centarfor (1960) celovečerni igrani film
Signali nad gradom (1960) celovečerni igrani film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Pukotina raja (1959) celovečerni igrani film
Pet minuta raja (1959) celovečerni igrani film
Tri četrtine sonca (1959) celovečerni igrani film
Tri Ane (1959) celovečerni igrani film
Prvi koraki (1959) kratki dokumentarni propagandni film
Campo Mamula (1959) celovečerni igrani film
Sam (1959) celovečerni igrani film
Mali voz (1959) kratki dokumentarni film
Kamenom zarobljeni (1959) kratki dokumentarni film
Kraški kamnarji (1959) kratki dokumentarni film
Zaštićene brazde (1959) kratki dokumentarni poučni film
Između dva kralja (1959) kratki dokumentarni film
Štehvanje (1959) kratki dokumentarni etnografski film
Kosovski boj (1959) kratki dokumentarni film o umetnosti
Janez Cesar (1959) kratki dokumentarni film
Lupom pod morem (Nagytoval a tenger alatt) (1959) kratki dokumentarni film
Ostrvo Mungosa (Monguzok szigete) (1959) kratki dokumentarni film
Viza za zloto (1959) celovečerni igrani film
Partizanske kolone (1958) kratki dokumentarni film
Rondo (1958) kratki lutkovni film
V dolini Soče (1958) kratki dokumentarni propagandni film
Tramvaj dvojka (1958) kratki dokumentarni film
Rafal u nebo (1958) celovečerni igrani film
Crni biseri (1958) celovečerni igrani film
Četiri kilometra na sat (1958) celovečerni igrani film
On in njegovi (1958) kratki igrani satirični film
Stari kapetan (1958) kratki dokumentarni film
Petica u snegu (1958) kratki dokumentarni film
Te noći (1958) celovečerni igrani film
Kroz granje nebo (1958) celovečerni igrani film
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Dobro morje (1958) celovečerni igrani film
Deca sa granice (1958) kratki dokumentarni film
Happy end (1958) kratki risani film
Življenje ni greh (1957) kratki dokumentarni film
Tuđa zemlja (1957) celovečerni igrani film
Male stvari (1957) celovečerni igrani film
Subotom uveče (Na košavi - Doktor - Svira odličan džez) (1957) celovečerni igrani omnibus
Krvava košulja (1957) celovečerni igrani film
Dalmatinska svatba (1957) celovečerni igrani film
Zenica (1957) celovečerni igrani film
Quand vient l'amour (1957) celovečerni igrani film
Pobuna mornara (1957) kratki dokumentarni film
FAP (1957) kratki reklamni film
Kanjon Tare (1957) kratki dokumentarni film
Zimska radost (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Koliko je sati (1957) kratki dokumentarni film
Fantastična balada (1957) kratki dokumentarni film
Najlepši cvet (1957) kratki lutkovni film
Đura Jakšić (1957) kratki dokumentarni film
Sok naše zemlje (1957) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Poslednji (1957) kratki dokumentarni film
Prekidamo emisiju (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Gvozdena vrata (1957) kratki dokumentarni film
Samo ljudi (1957) celovečerni igrani film
1.400.000.000 kW - 10 let elektrogospodarstva (1.400.000.000 kWh) (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Klisura (1956) celovečerni igrani film
Zemlja kliče (1956) kratki dokumentarni
Poberi denar (1956) kratki dokumentarni film
Cipelice na asfaltu (Zorica - Ljutko - Gvozdeni orao) (1956) celovečerni igrani film
U mreži (1956) celovečerni igrani film
Potraga (1956) celovečerni igrani film
Poslednji kolosek (1956) celovečerni igrani film
Zle pare (1956) celovečerni igrani film
Veliki i mali (1956) celovečerni igrani film
Ne okreći se sine (1956) celovečerni igrani film
Putnici sa Splendida (1956) celovečerni igrani film
Otok galebov (1956) kratki dokumentarni film o naravi
Njih dvojica (1955) celovečerni igrani film
Novi izdelki (1955) kratki dokumentarni propagandni film
IV. svetovno prvenstvo v kajak slalomu (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Mladini šport in telovadbo (1955) kratki igrani propagandni film
Vratio se u zavičaj (1955) kratki dokumentarni propagandni film
Trenutki odločitve (1955) celovečerni igrani film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Krila mladih (1955) kratki reportažni film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Bodi previden (1955) kratki dokumentarni propagandni film
Srebrna značka (1954) kratki dokumentarni reportažni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Kuća na obali (1954) celovečerni igrani film
Am Anfang War Es Sunde (1954) celovečerni igrani film
V. obletnica Ciril Metodijskega društva 1954 - 3. občni zbor (1954) kratki dokumentarni reportažni film
Jara gospoda (1953) celovečerni igrani film
Vesna (1953) celovečerni igrani film
Usoden strel (1953) kratki lutkovni film
Kroz Jugoslaviju (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Biser Jadrana - Dubrovnik (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Parna pivara "Skopje", Skopje (1953) kratki reklamni film
Požar na selu (1953) kratki igrani propagandni film
Dedek Mraz veselja čas (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Slike iz Slovenije (1952) kratki dokumentarni propagandni film
Vračar - trgovinsko preduzeće na veliko (1952) kratki reklamni film
Svi na more (1952) celovečerni igrani film
Vitez in koš (1952) kratki lutkovni film
Jedan naš dan (1952) kratki reklamni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Sportovi na vodi (1951) kratki dokumentarni propagandni film
Koraki v svobodo (1951) kratki dokumentarni propagandni film
Zakaj ni toka? (1950) kratki igrani satirični film
Za novo zemljo in kruh (1950) kratki dokumentarni propagandni film
Vode nam bodo pokorne (1949) kratki dokumentarni film
Bodoči čuvarji neba (1949) kratki dokumentarni film
Zimski sportovi (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Filmski obzornik 28 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Balkanijada v vajah na orodju (1948) kratki dokumentarni reportažni film
Prvi maj v Trstu (1948) kratki dokumentarni reportažni film
Maščujmo in kaznujmo (1946) kratki dokumentarni film
Mladina gradi (1946) kratki dokumentarni film
Avtor pesmi
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Sedmina (1969) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Jara gospoda (1953) celovečerni igrani film