Martin Marzidovšek

Rojen 1982 v Mariboru. Študiral kulturne študije na Primorskem, trenutno opravlja magisterij iz filozofije na Univerzi v Novi gorici in na SAZUju v Ljubljani. S filmom se ukvarja od svojega 21 leta, ko je posnel svoj prvi kratki film v nemškem Heidelbergu. Ustanovil je društvo Svarog – klub neodvisnega filma v Piranu, v okviru katerega uresničuje svoje projekte.

Filmografija

Montažer
Sonatina (2007) kratki igrani film
(s)prehod (2006) kratki igrani eksperimentalni film
Der Bericht/Poročilo (2004) kratki igrani film
Nastopajoči
Gradimo novi svet (2011) dokumentarni
Producent
V senci (2007) kratki igrani film
(s)prehod (2006) kratki igrani eksperimentalni film
Der Bericht/Poročilo (2004) kratki igrani film
Režiser
Sonatina (2007) kratki igrani film
V senci (2007) kratki igrani film
(s)prehod (2006) kratki igrani eksperimentalni film
Der Bericht/Poročilo (2004) kratki igrani film
Scenarist
V senci (2007) kratki igrani film
Sonatina (2007) kratki igrani film
(s)prehod (2006) kratki igrani eksperimentalni film
Der Bericht/Poročilo (2004) kratki igrani film
Snemalec
Sonatina (2007) kratki igrani film
(s)prehod (2006) kratki igrani eksperimentalni film
Snemalec zvoka
Der Bericht/Poročilo (2004) kratki igrani film