Matjaž Mrak

Matjaž Mrak je samostojni snemalec/direktor fotografije, ki pa ne deluje le na področju snemanja, ampak tudi kot avtor, režiser ali scenarist. Tako ga lahko srečamo v dokumentarnem ali igranem programu, pa tudi kot preformerja (s kamero v roki) v različnih multidisciplinarnih projektih. Kot snemalec sodeluje z vsemi večjimi tv postajmi širom Evrope (Deutsche Welle, Euronews, BBC, Arte...). FilmografijaRežiser (izbor): KuZle / Kuzle (2010), Hudeje 26 (2010), Idriska čipka / Idria Lace (2007), 100 let realke / 100 Years of Gimnasium (2008).Direktor fotografije (izbor): Prijatelji od daleč / Friends from far away (2006), Na prvi pogled / At first sight (2007), Zadnja kino predstava / Last cinema screening (2007), Lokacija Slovenija / Location Slovenia (2009).    

Filmografija

Direktor fotografije
Meje (2016) dokumentarni
Selfie brez retuše (2016) dokumentarni
Pravi človek za kapitalizem (2013) dokumentarni
Projekt: rak (2013) dokumentarni
Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič (2011) dokumentarni
Klanec do doma (2011) dokumentarni
Kuzle (2010) neznan
Prijatelji od daleč (2006) srednjemetražni dokumentarni TV film
Montažer
Kuzle (2010) neznan
Producent
Selfie brez retuše (2016) dokumentarni
Režiser
Kuzle (2010) neznan
Scenarist
Kuzle (2010) neznan
Snemalec
Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba (2017) celovečerni dokumentarni film
Jaz sem Janez Janša (2012) dokumentarni
Klanec do doma (2011) dokumentarni