Rok Biček

Biografija Rok Biček, 22, je študent na ljubljanski Agrft. Je tudi slušatelj PoEtike, občasne akademije za raziskovanje filmske režije, pod mentorstvom Janeza Lapajneta. Rok Biček je bil tudi somontažer pri lapjnetovem celovečernem filmu Kratki stiki. Filmografija Režiser 2oo4 - Lara, se greva igrat? (short)2oo5 - Življenje (kratki)2oo6 - Sošolec iz 5. razreda (dok.)2oo6 - Krancanje (dok.)2oo7 - Družina (dok.)2oo8 - Slončki (tv etida)2oo8 - Dan v Benetkah (kratki) Montažer 2oo6 - Kratki stiki Nagrade 8.11.2008 - Lokvanj za najboljši kratkometražni slovenski dokumentarni film Dokma, festival dokumentarnega filma za film Družina 2.4.2009 - Juryaward INTERNATIONAL INNOVATIVE FILM 14. Internationales Filmfestival der Filmakademie Wien za film Družina  

Filmografija

Direktor fotografije
Družina (2017) celovečerni dokumentarni film
Kostumograf
Kdo se boji črnega moža? (2012) igrani
Montažer
Družina (2017) celovečerni dokumentarni film
Razredni sovražnik (2013) igrani
Kdo se boji črnega moža? (2012) igrani
Osebna prtljaga (2009) celovečerni igrani film
Dan v Benetkah (2008) kratki igrani film
Kratki stiki (2006) celovečerni igrani film
Producent
Družina (2017) celovečerni dokumentarni film
Srečno, Orlo! (2016) igrani
Režiser
Družina (2017) celovečerni dokumentarni film
Razredni sovražnik (2013) igrani
Nevidni prah (2010) neznan
Dan v Benetkah (2008) kratki igrani film
Scenarist
Razredni sovražnik (2013) igrani
Dan v Benetkah (2008) kratki igrani film
Scenograf
Dan v Benetkah (2008) kratki igrani film