Marko Bratuš

Marko Bratuš rojen 9. oktobra 1979 v Ljubljani, diplomiral iz dramaturgije na AGRFT oktobra 2005. 2003 Gledališčeo SNG Drama; Izboljševalec sveta, Thomas Bernhard, februar 2003, režija Dušan Mlakar - asistenca dramaturgijeo Maska; Cleansed, Sarah Kane, maj 2003, režija Ivan Talijančič - asistenca produkcijeo AGRFT; Metamorfoze, Ovid, Jenull, Bratuš, 8. semester 2002/2003, režija Jaša Jenull - dramaturgija, priredba Filmo AGRFT; Elektro Orson - kratki film, 2003, režija Miha Mlaker - koscenarist, asistent režijeo AGRFT; Očetnjava - TV etida, 2004, režija Miha Mlaker - koscenarist Radioo Štefan Ždrale - Bobby, premiera 14.12.2003, režija Jaša Jenull, - avtor, dramaturgijao Nočna tarifa, 2003, režija Jaša Jenull - dramaturgija, igra 2004 Gledališčeo AGRFT; Seksualna perverzija v Čikagu, David Mamet, ABS. 2003/2004, režija Jure Novak (4. semester) - dramaturgijao AGRFT; Zabava za rojstni dan, Harold Pinter, ABS. 2003/2004, režija Vida Cerkvenik Bren (8. semester) - dramaturgijao KUD Velike Lašče; Zaljubljenca v metroju, Jean Tardieu, maj 2004, režija Jaša Jenull - dramaturgijao Šentjakobsko gledališče; R.U.R., Karl Čapek, oktober 2004, režija Jaša Jenull - dramaturgijao Gledališče UNIKAT; Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra, december 2004, režija Vida Cerkvenik Bren - dramaturgija, soavtor Radioo Profesorja P.O. Naprudnika Metamorfoze, 2004, režija Jaša Jenull - soavtor, igra, dramaturgija, asistenca produkcijeo Vstajenje, 2004, režija Ajda Valcl - avtor Nagradeo Grossmanova nagrada 2004 za scenarij za kratki film »Angora, angora« (z Jašo Jenullom).o SNIFF 2004, Srebrna luska za scenarij za kratki film »Elektro Orson« (z Miho Mlakerjem).o Prix Italia 2004 - Nočna tarifa, uvrstitev med tri finalisteo Bologna 2004, Special mention za kratki film »Elektro Orson« (z Miho Mlakerjem).   2005 Gledališčeo KUD Velike Lašče; Juntez, Fran Levstik, februar 2005, režija Jaša Jenull - dramaturgijao Gledališče NAROBOV; Fantastični kabaret, april 2005, režija Vida Cerkvenik Bren - igrao Šentjakobsko gledališče; Kronika zločina, november 2005, režija Jaša Jenull & Vida Cerkvenik Bren - dramaturgija Radioo Let z etroplanom; Luko Paljetak, 2005, režija Aleš Jan - dramaturgija Nagradeo Akademska Prešernova nagrada 2005 za dosežke na radijskem področju.o Linhartovo srečanje 2005, Matiček za izvirno interpretacijo klasičnega besedila za predstavo »Juntez«.o Čufarjevi dnevi 2005, Nagrada za najboljšo predstavo za predstavo »R.U.R.« in nagrada za glavno moško vlogo (Harry Domin - Bojan Vister). 2006 Gledališčeo Šentjakobsko gledališče; Kaj ti je, deklica, junij 2006, režija Jaša Jenull & Vida Cerkvenik Bren - dramaturgijao Član tri članskega umetniškega sveta Šentjakobskega gledališča (skupaj z Jašo Jenullom in Vido Cerkvenik Bren) Filmo Glavna vloga v nemem filmu Južni otok, produkcija KUD Ljud, režija Jaša Jenull & Vida Cerkvenik Bren - igra AGRFTo Prvi letnik magisterija iz radijske režije Radioo Režija literarnih oddaj na Radiu Slovenija (Literarni nokturno, Literarni portret, Izbrana proza, Humoreska tega tedna, Literarni večer, ...) Drugoo Predavanje o radijski igri Društvu pisateljev Primorske. 2007 Film o Ups (otroški film v sodelovanju z RTV SLO in EBU), 2007, režija Miha Mlaker - scenarij Radioo Režija literarnih oddaj na Radiu Slovenija (Literarni nokturno, Literarni portret, Izbrana proza, Humoreska tega tedna, Literarni večer, ...)o Smradek; Svetlana makarović, 2007, režija Ana Krauthaker - priredba in dramaturgija Gledališčeo KUD Velike Lašče; Veselje do življenja, Jože Javoršek, marec 2007 - režija Vesto Režija in dramaturgija studijskih oddaj (Vesti na Vesti, Švic mikrofona, Kinotožje)o Vodenje oddaj (Vesti na Vesti, Kinotožje) 2008 Vesto Režija in dramaturgija studijskih oddaj (Vesti na Vesti, Švic mikrofona, Kinotožje, Godler šov, Osma sila, Takle mamo, Moja dežela, Soočenja 2008)o Vodenje oddaj (Vesti na Vesti, Kinotožje) Gledališčeo KUD Velike Lašče; Abecedarij, Majda Samsa/Ana Porenta, februar 2008 - režija, dramaturgijao Zavod KULT; Krpan vs. Brdavs, december 2008 - besedilo, režija Film o Deklica, ki je rešila nebesa (otroški film v sodelovanju z RTV SLO in EBU), 2008, režija Urša Menart - scenarij 2009 Vesto Režija in dramaturgija studijskih oddaj (Vesti na Vesti, Kinotožje, Denis pokora, Osma sila, Takle mamo)o Vodenje oddaj (Vesti na Vesti) in prireditev (4. bienale vidnih sporočil Slovenije, dobrodelna dražba društva YHD)o Režija TV in internetnih oglasov (Jeruzalem Ormož, FIHO, Mimovrste, Big Bang)o Elena (dokumentarni film o Eleni Pečarič), 2009, režija Katja Lenart - scenarij Filmo Dečko s srečko (otroški film v sodelovanju z RTV SLO in EBU - v delu), 2009, režija Urša Menart - scenarij Televizijao (Ne)pomembne stvari (razvoj koncepta mladinske oddaje za RTV SLO), 2009 - razvoj koncepta, 4 scenariji za epizodeo Mesto vere (delovni naslov, razvoj koncepta urbane verske oddaje za RTV SLO), 2009 - član delovne skupine za razvoj konceptao (Ne)pomembne stvari - igra v treh delih Gledališčeo Glej; Čas razcveta 2, Miha Marek, november 2009 - režija 2010 Vesto Režija in dramaturgija studijskih oddaj (Vesti Vesti)o Produkcija in režija spletnih prispevkov in oglasov Televizijao Črni bratje (v produkciji, mladinski film po motivih Franceta Bevka, RTV SLO), 2010, režija Tugo Štiglic - scenarijo Najboljše počitnice vseh časov (otroški film v sodelovanju z RTV SLO in EBU - v delu), 2010, režija Jernej Kastelec - scenarij Gledališčeo KUD Velike Lašče; Neugnana čevljarka, Federico Garcia Lorca, oktober 2010 - režija, dramaturgija    

Filmografija

Montažer
Hoja po vodi (2011) dokumentarni
Elena (2010) srednjemetražni igrani film
Nastopajoči
Prepisani (2011) igrani
Režiser
Hoja po vodi (2011) dokumentarni
Elena (2010) srednjemetražni igrani film
Scenarist
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Tunel (2017) kratki igrani film
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Hoja po vodi (2011) dokumentarni
Elena (2010) srednjemetražni igrani film
Črni bratje (2010) igrani
Angoraangora (2005) študijski igrani film
Elektro-Orson (2003) diplomski igrani film
Snemalec
Elena (2010) srednjemetražni igrani film