Gregor Božič

Rojen leta 1984 v Šempetru pri Novi Gorici. Že zgodaj se začne ukvarjati s fotografijo in med obiskovanjem gimnazije v Novi Gorici prejme mednarodno nagrado. Od leta 2002 študira filmsko režijo na AGRFT v Ljubljani, kjer je posnel kratka filma Avgust Šek (2004) in Moji materi (2005). Izven študijske produkcije je sodeloval kot direktor fotografije pri dveh kratkometražnih filmih. Film je bil predvajan v tekmovalni sekciji študentskega festivala Karlovy Vary 2007.

Filmografija

Direktor fotografije
Oroslan (2019) celovečerni dokumentarni film
Montažer
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2017) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Režiser
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2017) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Moji materi / A mia madre (2005) študijski igrani film
Avgust Šek (2004) študijski dokumentarni film
Scenograf
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Scenarist
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2017) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Moji materi / A mia madre (2005) študijski igrani film
Avgust Šek (2004) študijski dokumentarni film