Gregor Božič

Gregor Božič je bil rojen leta 1984 v Šempetru pri Novi Gorici. Najprej je diplomiral iz filmske in TV režje na AGRFT (2009), nato pa zaključil še štiriletni podiplomski študij filmske režije na DFFD v Berlinu (2015). Za diplomski film Hej, tovariši, ki je bil prikazan na številnih mednarodnih festivalih, je prejel več mednarodnih nagrad, za kratki filma Šuolni iz Trsta, pa je na 17. Festivalu slovenskega filma prejel nagrado za najboljši študijski film. Kot direktor fotografije sodeluje pri produkciji filmov drugih avtorjev. Med leti 2008 in 2014 je izvedel obsežno terensko pomološko raziskavo o starih sortah na goriškem, ter uredil dve monografski publikaciji Sadje sonca in Stare sadne sorte na Goriškem.

Filmografija

Direktor fotografije
Oroslan (2019) celovečerni igrani film
Playing Men (2017) srednjemetražni dokumentarni TV film
Montažer
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2019) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Režiser
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2019) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Moji materi / A mia madre (2005) študijski igrani film
Avgust Šek (2004) študijski dokumentarni film
Scenograf
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Scenarist
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2019) igrani
Šuolni iz Trsta (2014) igrani
Hej, tovariši (2006) študijski igrani film
Moji materi / A mia madre (2005) študijski igrani film
Avgust Šek (2004) študijski dokumentarni film