Vinko Möderndorfer

Rojen leta 1958. Po študiju gledališke režije na AGRFT je v zadnjih dvajsetih letih zrežiral več kot 80 gledaliških in opernih predstav ter več kot 10 televizijskih iger in dokumentarnih filmov po lastnih scenarijih. Piše drame, pesmi, novele, romane, scenarije, eseje ter radijske igre. Doslej je objavil več kot 30 knjig. Za svoje delo je prejel več pomembnih nagrad, med njimi Borštnikovo nagrado za režijo, Župančičevo nagrado mesta Ljubljane, nagrado Prešernovega sklada, Rožančevo nagrado in druge.

Filmografija

Avtor literarne predloge
Pokrajina Št. 2 (2008) celovečerni igrani film
Predmestje (2005) celovečerni igrani film
Režiser
Zastoj (2019) celovečerni igrani film
Vaja zbora (2008) celovečerni igrani TV film
Pokrajina Št. 2 (2008) celovečerni igrani film
En dan resnice (2006) srednjemetražni igrani film
Predmestje (2005) celovečerni igrani film
Človek v šipi - portret Petra Božiča (1999) kratki dokumentarni TV film
Scenarist
Vaja zbora (2008) celovečerni igrani TV film
Pokrajina Št. 2 (2008) celovečerni igrani film
Predmestje (2005) celovečerni igrani film
Človek v šipi - portret Petra Božiča (1999) kratki dokumentarni TV film