Fran Žižek

Rojen v Studencih pri Mariboru.

Filmografija

Avtor literarne predloge
Doktor Petelin (1966) TV opera
Režiser
Gorenjski slavček (1981) operni TV film
Ipavci (1977) TV nadaljevanka
Naredite mi to deželo nemško (1969) mini TV nadaljevanka
Doktor Petelin (1966) TV opera
Konec afere (Nogometna pravljica) (1964) TV igra
Vsakdanja zgodba (1963) TV igra
Jugoslavija ekspres (1962) TV igra
Ta veseli dan ali Matiček se ženi (1961) TV igra
Hlapec Jernej in njegova pravica (1961) TV igra
Noč na verne duše (1958) TV igra
Scenarist
Ipavci (1977) TV nadaljevanka
Naredite mi to deželo nemško (1969) mini TV nadaljevanka
Ta veseli dan ali Matiček se ženi (1961) TV igra
Noč na verne duše (1958) TV igra