Aleš Šega

Rojen leta 1962 v Celju, umrl 27. marca 2017. Samostojni snemalec in član DSFU. Kot direktor fotografije, snemalec ali režiser je sodeloval pri več kot 100 projektih različnih producentov (dokumentarni filmi, TV reklame, promocijski in namenski filmi, TV serije in reportaže). Bil je stalni zunanji sodelavec TV Slovenija, ukvarjal pa se je tudi z lastno produkcijo. Režiral je dokumentarne filme V svetu lutk (1994), Kaj se skriva pod klobukom (1998), Figaro za vse čase (2003), dokumentarno oddajo Azerbajdjan (2005) ter video filme Flosarji 2000 (2001), Živeti v Celju (2003) in Kamnarska hiša (2004).

Filmografija

Direktor fotografije
Na koncu Tržaške (2010) neznan
Igra s pari (2009) celovečerni igrani TV film
Trpljenje mladega Igorja (2006) srednjemetražni igrani TV film
Aufbiks! (2006) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Gverilci (2006) srednjemetražni igrani TV film
Flosarji (2005) dokumentarni
Želim vse (2004) celovečerni igrani TV film
The Stroj (2000) kratki dokumentarni TV film
Producent
Moj prijatelj Mujo (2012) dokumentarni
Aufbiks! (2006) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Gverilci (2006) srednjemetražni igrani TV film
Flosarji (2005) dokumentarni
Mariborska dvorišča (2004) kratki dokumentarni film
Želim vse (2004) celovečerni igrani TV film
Režiser
Flosarji (2005) dokumentarni