Marko Naberšnik

Rojen leta 1973 v Mariboru. Leta 1996 je obiskal študijski semester na New York Film Academy in tam posnel prvi kratki igrani film. Z njim je opravil sprejemni izpit na AGRFT v Ljubljani, smer filmska in televizijska režija. Leta 2002 je študij zaključil z diplomo in se na AGRFT zaposlil kot asistent. Trenutno zaključuje magisterij na isti ustanovi. Od leta 1999 aktivno deluje na področju televizije, kjer je režiser glasbenih, dokumentarnih, otroških in pogovornih oddaj. Petelinji zajtrk je njegov prvi celovečerni igrani film.

Filmografija

Režiser
Slovenija, Avstralija in jutri ves svet (2017) igrani
Šanghaj (2012) igrani
Petelinji zajtrk (2007) celovečerni igrani film
Obleka dela človeka (2001) TV etuda
Pavle (2001) študijski igrani film
Sorodne duše (2001) TV etuda
Obletnica (2001) TV etuda
Deseti planet (2000) študijski dokumentarni film
Z ljubeznijo (2000) študijski igrani film
Scenarist
Slovenija, Avstralija in jutri ves svet (2017) igrani
Šanghaj (2012) igrani
Petelinji zajtrk (2007) celovečerni igrani film
Pavle (2001) študijski igrani film
Obleka dela človeka (2001) TV etuda
Obletnica (2001) TV etuda
Sorodne duše (2001) TV etuda
Z ljubeznijo (2000) študijski igrani film
Deseti planet (2000) študijski dokumentarni film