Jan Cvitkovič

Rojen leta 1966. Arheolog, igralec, scenarist (V leru, 1999, Janez Burger), režiser. Za svoje delo je prejel več domačih in mednarodnih nagrad; med njimi sta najodmevnejši beneški lev prihodnosti za celovečerni režijski debi Kruh in mleko in Altadis – New directors Award za celovečerni film Odgrobadogroba. Piše tudi kratke zgodbe in poezijo.

Filmografija

Nastopajoči
Versopolis (2018) kratki igrani film
Sprava (2014) igrani
Zoran, moj nečak idiot (2013) igrani
Lahko noč, gospodična (2011) celovečerni igrani film
Fantasy (2002) celovečerni igrani video film
V leru (1999) celovečerni igrani film
Producent
Odgrobadogroba (2005) celovečerni igrani film
Režiser
Versopolis (2018) kratki igrani film
Družinica (2017) igrani
Ribolov (2016) igrani
Šiška Deluxe (2015) igrani
Ljubezen na strehi sveta (2015) igrani
Sto psov (2012) igrani
Arheo (2011) celovečerni igrani film
To je zemlja, brat moj (2009) kratki igrani film
Vem (2007) kratki igrani film
Odgrobadogroba (2005) celovečerni igrani film
Srce je kos mesa (2003) kratki igrani film
Daleč je smrt (2002) TV nanizanka
Kruh in mleko (2001) celovečerni igrani film
Scenarij
Družinica (2017) igrani
Scenarist
Versopolis (2018) kratki igrani film
Ribolov (2016) igrani
Ljubezen na strehi sveta (2015) igrani
Šiška Deluxe (2015) igrani
Sto psov (2012) igrani
Arheo (2011) celovečerni igrani film
To je zemlja, brat moj (2009) kratki igrani film
Vem (2007) kratki igrani film
Odgrobadogroba (2005) celovečerni igrani film
Srce je kos mesa (2003) kratki igrani film
Daleč je smrt (2002) TV nanizanka
Kruh in mleko (2001) celovečerni igrani film
V leru (1999) celovečerni igrani film
Rop stoletja (1998) diplomski igrani film