Aiken Veronika Prosenc

Rojena leta 1970 na Jesenicah. Na nacionalni televiziji je urejala in vodila oddaji o filmu V vrtincu in Metropolis. Leta 2001 je postala direktorica podjetja Triglav film. Je producentka celovečernega igranega filma Šelestenje (režiser Janez Lapajne, 2002). Aiken Veronika Prosenc se danes pretežno ukvarja s filmsko produkcijo. Solzice so njen diplomski film za AGRFT. Drugi filmi: Noč meduz (1989), Preživeli Sv. Jurij v Podkumu (1990), Fotograf (1991).

Filmografija

Izvršni producent
Šelestenje (2002) celovečerni igrani film
Producent
Razredni sovražnik (2013) igrani
Kdo se boji črnega moža? (2012) igrani
Osebna prtljaga (2009) celovečerni igrani film
Kratki stiki (2006) celovečerni igrani film
Šelestenje (2002) celovečerni igrani film
Režiser
Solzice (2004) študijski igrani film
Fotograf (1991) študijski igrani film
Scenarist
Solzice (2004) študijski igrani film
Fotograf (1991) študijski igrani film