Marjan Ciglič

Rojen na Golniku. Leta 1974 je diplomiral iz režije na AGRFT. Dolgo časa je kot svobodni umetnik snemal predvsem za televizijo (Paralele), posnel pa je tudi dva celovečerca. Ječarji niso nikoli doživeli distribucije, saj so bili umaknjeni v bunker.

Filmografija

Režiser
Imunski sistem (2006) celovečerni dokumentarni TV film
Kako živijo slovenski gradovi (2003) dokumentarna TV nanizanka
Ječarji (1990) celovečerni igrani film
Paralele (1987) celovečerni igrani TV film
Kugy (1984) TV nadaljevanka
Razseljena oseba (1982) celovečerni igrani film
Odmor (1981) TV igra
Deček z miškami (1979) TV igra
Srakanjani (1977) kratki dokumentarni film
Kavarna (1975) TV igra
Kavarna (1974) dokumentarni
Kodri (1972) študijski dokumentarni film
Sodba (1971) študijski igrani film
Gobe na Slovenskem (0) dokumentarna TV nanizanka
Scenarist
Srakanjani (1977) kratki dokumentarni film
Kavarna (1974) dokumentarni
Kodri (1972) študijski dokumentarni film
Sodba (1971) študijski igrani film